Westfriesland

Vijf Hoornse rotondes te adopteren door bedrijven via C&W uit Arkel

HOORN – Bedrijven uit Hoorn kunnen vanaf 1 juni een rotonde in de stad adopteren. B en W willen graag  lokale bedrijven betrekken bij het beheer van de openbare ruimte. Zij krijgen nu de mogelijkheid een rotonde te laten inrichten en onderhouden in ruil voor een reclamebord. De gemeente Hoorn gaat daarvoor samenwerken met het bedrijf C&W Rotonde Reclame B.V. uit Arkel.

Eerste contract in Noord Holland

Voor C&W is dit de eerste rotonde in Noord Holland. Hoe komt een bedrijf zomaar in Hoorn terecht? Directeur/Eigenaar Cees Lagendijk: “De gemeente Hoorn heeft een aanbesteding gedaan en die hebben wij gewonnen. We beheren in Nederland nu over de 100 rotondes, maar Hoorn is de eerste in de provincie Noord Holland. Vooral in Zuid Holland en Noord Brabent zijn wij nu actief. Maar wij zijn ingesprek met nog meer gemeenten.” De overeenkomst met C&W en Hoorn is voor 10 jaar.

C&W werkt voor het onderhoud met lokale hoveniers of groen onderhoudsbedrijven. “Dat is ook weer een win situatie voor de lokale ondernemer,”aldus Lagendijk. “Een gedeelte van de vergoeding kan gebruikt worden om de rotonde op te waarderen. Een mooie opdracht voor de aanleg en het onderhoud.”  De prijs voor een rotondebord wordt bepaald op basis van het aantal verkeersbewegingen.

Win-winsituatie

Het woord win-win komt vaker terug in het gesprek met Lagendijk. Ook wethouder Michiel Pijl ziet de win-winsituatie: “Door samen te werken bij de inrichting en het onderhoud van rotondes kunnen we de kwaliteit van dit stukje leefomgeving hoog houden tegen lagere kosten. Bedrijven die een rotonde adopteren, betalen namelijk voor een nieuwe inrichting en het onderhoud van het middeneiland van de rotonde. In ruil hiervoor mogen zij adverteren op door C&W te plaatsen reclameborden. Een uitstekende locatie, want de reclame valt goed op, zonder dat de verkeersveiligheid in gevaar komt. De borden zijn maximaal 70 bij 50 centimeter groot.”

Pijl: “We zorgen op deze manier voor rotondes die visitekaartjes voor de stad zijn. Tegelijk kunnen we bezuinigen op het beheer en onderhoud. Kortom, het is een win-win situatie voor zowel de adverterende bedrijven als voor de gemeente.”

Contract

De voorwaarden voor het beheer en het onderhoud van de rotondes liggen vast in een contract dat de gemeente Hoorn met C&W Rotonde Reclame B.V.heeft afgesloten.
Het gaat in totaal om vijf rotondes.

Interesse

Lokale bedrijven die interesse hebben om een rotonde te adopteren kunnen contact opnemen met  C&W, telefoon 0183 358185. Meer informatie is te vinden op www.cw.nl.

 

 


To Top