Westfriesland

‘Waarom van het Missiehuis geen Hoorns Paradiso maken?”

missiehuis_hoorn_karavaanHOORN – Hoorn heeft nu sinds 2 maanden weer een bioscoop met daarbij een fraai hotel en een casino, maar de discotheek is er nog steeds niet. Tijdens de toespraken kwam al naar voren dat er nog uitbreidingsmogelijkheden zijn. Een ondernemers voor een discotheek kan zich melden bij de BAM, maar ook de bioscoop sluit een uitbreiding in de toekomst niet uit. Kees Hermans bekend als ondernemers van Discoland, Disky en recent ook eigenaar van Jamin ziet kansen in een poptempel in Hoorn.

Evenementenhal

Kees Hermans legde het eerste zaadje voor het plan voor een nieuwe bioscoop in Hoorn. Na bijna twintig jaar is dat toch gerealiseerd. Nu dit gereed is lijkt hij alweer verder te denken. “Ik ben benaderd over het Missiehuis. Ik vind dat elke gemeente met een omvang van Hoorn dient een evenementenhal te hebben. Geen discotheek meer, dat is niet meer van deze tijd.” Deze hal moet een capaciteit hebben van tussen de 2.000 en 3.000 mensen, “waar je goede popconcerten kan hebben of beurzen kan houden. Dat hoort bij deze gemeente,” aldus Kees Hermans.

Locatie

De locatie op de Blauwe Berg zou daarbij goed passen. Het missiehuis zou als gebouw goed aansluiten bij dit plan. “Het is een monument, maar is het van binnen ook een monument? Waarom niet de hele binnenkant eruit halen, dan maken we onze eigen Paradiso. Een poptempel voor Hoorn.”

Toch is Hermans wel realistisch. Het zijn nog ideeën en ik nodig iedereen uit om hierover mee te denken. Hermans: “Maar ik kijk graag naar de commerciële en financiële mogelijkheden van dit plan.” Zijn voorgaande ideeën duurden twintig jaar om gerealiseerd te worden. Wellicht heeft Hoorn dan ook zijn poptempel.

Audio interview

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/165307165″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

 


To Top