Westfriesland

Wat doet het nieuwe KvK voor Westfriese Ondernemers?

20140926-lindegonggrijp_kvkHOORN – Sinds 1 januari 2014 zijn de regionale vestigingen van de Kamer van Koophandel (KvK) opgegaan in één landelijke organisatie. Ook Syntens, de innovatiestimulator is behoort nu tot de nieuwe landelijke Kamer van Koophandel. In de uitzending van Westfriesland in Bedrijf van 27 september een uitgebreid gesprek met Linde Gonggrijp, directeur Regionale Relaties en Dienstverlening voor Noord-Holland, Utrecht en Flevoland.

Gemakkelijker en 24-7

Volgens Gonggrijp zijn er in basis niet heel veel veranderingen. “De registratiefunctie van het handelsregister hebben wij nog steeds en ook de informatiefunctie zodat ondernemers goed geïnformeerd zijn wanneer zij bijvoorbeeld gaan starten. Alleen het moet gemakkelijker en 24-7 beschikbaar. In de toekomst moet het inschrijven geheel digitaal en online gaan.”

Informeren en innoveren

Een centraal thema binnen de nieuwe KvK is het informeren van ondernemers en innovatie stimuleren. “Ze moeten weten wat er speelt in de buitenwereld en bekend zijn wat bijvoorbeeld het nieuwe ‘internet of things’ voor hun kan betekenen.”

Gonggrijp noemt een focus op vier taken; Informatite over ondernemerskansen in het buitenland, financiering, starten van een onderneming en data beschikbaar stellen aan deze ondernemers. “Ja dat laatste is tegen betaling. Wij moeten hierin investeren en dat kost geld.”

Veilig ondernemen

In de maand september draaide er op de radio een campagne over ‘veilig zaken doen’. Weet met wie je zaken doet via de nieuwe KvK handelsregister App op je smartphone. Ook hier kan men afvragen dat als dat zo belangrijk is waarom daar kosten aan verbonden zitten. “Het is een illusie om te denken dat digitaal niks kost, digitaal kost zeker wat. Wij zorgen voor betrouwbare data en daarvoor vragen daarvoor wij een kleine vergoeding.”

Ondernemersplein

Het ondernemersplein is er in digitale vorm en in fysieke vorm. De digitale vorm geeft informatie over ondernemen via diverse overheidsinstanties. Informatie over handelen in het buitenland, aanbestedingen en stimuleringsregelingen. In het fysieke ondernemersplein wordt samengewerkt met de Belastingdienst, CBS, VNO, MKB, Ontwikkelingsmaatschappijen. Gezamenlijk gaan zij activiteiten ontwikkelen voor ondernemers.

Input ondernemers

Helaas voor de regio Westfriesland komt dit regioplein vanaf eind november in Amsterdam. “Mocht na evalutatie blijken dat dit te ver weg is, dan overwegen wij ook andere locaties. Maar wel met andere partijen en alleen waar ondernemers echt op zitten te wachten. Geen kleine bijeenkomsten meer voor 20 personen. Mijn oproep laat de ondernemers maar van zich horen wat zij van ons verwachten.”

Interview over KvK voor Westfriesland

In de radiouitzending van Westfriesland in Bedrijf van 27 september vertelde Linde Gonggrijp over de nieuwe KvK. In onderstaand interview meer over de nieuwe dienstverlening en de nieuwe KvK Handelregister App. Ook reageert Gonggrijp of de nieuwe KvK met haar internetdiensten een informatiekanaal heeft of een verdienstenkanaal. Ook informatie voor de regionale marken verdeeld in thema’s, welke thema’s dat zijn hoor je in dit interview.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/170034428″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Het complete interview en meer uit de radio uitzending Westfriesland in Bedrijf van zaterdag 27 september vindt u hier.


To Top