Westfriesland

Wat te doen met lege winkels Hof van Hoorn?

Hof van Hoorn
Plattegrond met huidige winkels volgens Folder Hof van Hoorn. januari 2014

Plattegrond met huidige winkels volgens Folder Hof van Hoorn. januari 2014

HOORN – Hof van Hoorn, sinds september 2011 de naam voor het voormalige Runshopping Centre in Hoorn maakt een moeilijke tijd door. Een groot deel van de winkelruimte aan de Van Aalstweg staat leeg. De ondernemers zien graag dat de gemeente een handje helpt om het deze leegstand tegen te gaan.

Wij spraken met Guus Bouchier de voorzitter van ondernemersvereniging Hof van Hoorn. Hij ziet ook dat de meubelbranche aardig onderdruk staat. “Maar wat bruin- en witgoed betreft hebben wij een zeer mooi aanbod.”

Eerder werd bekend dat Slaapgenoten als winkelconcept stopt en daarmee ook de vestiging in Hoorn. “Maar dat Slaapgenoten stopt, wil nog niet zeggen dat de ruimte niet wordt ingevuld door mede huurder Beter Bed,” aldus Bouchier. Dit zal dus later blijken of deze ook leeg komt te staan.

Kvik Hoorn heeft nu ook uitverkoop vanwege de verhuizing uit Hoorn naar Amsterdam. Bouchier: “Kvik, kiest voor de vestiging in Amsterdam. Dat is een keuze die je maakt. Dat doe je niet uit weelde.”

Een Albert Heijn op Hof van Hoorn?

Oplossingen

Dan maar naar oplossingen voor de leegstand. “Waar we naar moeten kijken is of de vestigingseisen opnieuw bekeken moeten worden. Nu moeten de winkels minimaal 1.000 m2 afnemen, maar waarom geen meubelzaken van 500-600 m2 met een leuk aanbod,” aldus de voorzitter van de ondernemersvereniging. Als Guus Bouchier het  mocht zeggen, dan zou hij graag de Albert Heijn van de Van Dedemstraat naar Hof van Hoorn verhuizen. Maar ook een Primark en KFC zijn welkom.

Interview Guus Bouchier

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/131618923″ params=”color=ff5500&auto_play=false&show_artwork=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]


To Top