Westfriese Uitdaging

Westfriese Uitdaging dankbaar voor steun bedrijven en Oranje Fonds

De officiële oprichtingsbijeenkomst eerder dit jaar. Foto: Amber's Fotografie

De officiële oprichtingsbijeenkomst eerder dit jaar. Foto: Amber’s Fotografie

WESTFRIESLAND – De Westfriese Uitdaging krijgt een bijdrage van € 20.000 van het Oranje Fonds voor het verbinden van Westfriese bedrijfsleven en sociaal-maatschappelijke organisaties om de leefbaarheid voor alle inwoners in West-Friesland te bevorderen. Het is daarmee één van de vele steunpilaren van de Westfriese Uitdaging.

Veel enthousiasme

De Westfriese Uitdaging begint inmiddels goed van de grond te komen. Tientallen matches zijn er gemaakt en er is nog veel meer mogelijk. Veel enthousiasme van vragers, aanbieders en matchmakers; dit laat steeds opnieuw zien dat we samen de wereld mooier kunnen maken. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Het Oranje Fonds wil met deze bijdrage een aanjaagfunctie hebben voor organisaties die daadwerkelijk een verschil maken in de opzet en uitvoer van hun project.”

Maatschappelijke betrokkenheid

De Uitdaging is een duurzaam netwerk, die de lokale samenleving verstevigt en past in deze tijd waarbij het actief stimuleren van betrokken burgerschap centraal staat. De Westfriese Uitdaging bemiddelt tussen maatschappelijke organisaties en bedrijven en heeft als doel om behoeften van maatschappelijke organisaties op het gebied van  Materialen (spullen), Middelen (geld) en Menskracht (extra handjes, creativiteit, kennis en kunde) in te laten vullen door het bedrijfsleven. Hierdoor kunnen maatschappelijk organisaties beter functioneren en krijgen bedrijven de mogelijkheid om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen door middel van concrete acties. Uiteindelijk wordt hierdoor het leefklimaat in West-Friesland verbeterd.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/167817899″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Steun uit bedrijfsleven

Een initiatief dat door Vrijwilligerspunt naar Westfriesland is gehaald en wat naast de bijdrage van het Oranje Fonds kan rekenen op steun van Intermaris, Rabobank Hoorn-Midden Westfriesland, Rabobank Westfriesland-Oost, Univé Hollands Noorden, Rentree, Vitasys en de zeven Westfriese Gemeenten. In de Uitdaging koppelt Smit ‘oude rotten en jonge honden’ uit het bedrijfsleven aan elkaar, want dat is de succesformule van de Uitdaging.

Over de Uitdaging
De Uitdaging is een netwerk van ondernemers die samen in een matchgroep zitten. Zij nemen aanvragen van maatschappelijke organisaties in behandeling en bekijken welk bedrijf een match het beste kan uitvoeren. Daarnaast ontstaan er vanuit de matchgroep, om zo veel mogelijk matches te maken, diverse werkvormen. Bijvoorbeeld een spullenbank, een klussenbank en bijvoorbeeld een cadeautjesbank. Al deze onderdelen worden gecoördineerd door de jonge honden.

Over het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.


Westfriesland Media; de uitgever van www.OnsWestfriesland.nl en www.WestfrieslandinBedrijf.nl is officieel mediapartner van de Westfriese Uitdaging.

To Top