Westfriesland

Winkeliers Kersenboogerd: Geen kermis wel kinderactiviteiten

Kersenboogerd_Winkels

HOORN – De jaarlijkse kermis in het winkelcentrum Kersenboogerd is verleden tijd. De winkeliersvereniging heeft aangegeven dat de kermis in hun ogen te groot is geworden en daarmee aan het oorspronkelijke doel voorbijschiet. De vereniging kiest ervoor om voortaan zelf in maart wat kleinschaliger activiteiten voor jonge kinderen te organiseren.  Het bureau dat de kermis organiseert ziet geen heil in een kleinere kermis, omdat dit niet rendabel is. De gemeente kan zich in de nieuwe opzet vinden.

Met deze beslissing verdwijnt de kermis na 15 jaar uit de Kersenboogerd. In die jaren groeide de kermis fors en veranderde van karakter. Na een voorzichtige start op het Aagje Dekenplein verschenen er steeds meer en grotere attracties op het naastgelegen Betje Wolffplein. Wat in 1999 begon als een kleine kermis voor kinderen uit de hele wijk trok de laatste jaren vrijwel alleen nog oudere jeugd uit de hele regio.

Overleg tussen de winkeliers en de gemeente leidde tot de gezamelijke conclusie dat dat gezocht moest worden naar een andere opzet.

Wethouder Michiel Pijl: ‘De kermis in de Kersenboogerd is ooit opgezet als wijkkermis, maar is dat al een aantal jaren niet meer. Ik kan begrijpen dat de winkeliers terug willen naar de oorspronkelijke opzet van een gezellige gezinsactiviteit voor de hele wijk. De kermis heeft zich anders ontwikkeld dan vooraf door gemeente en winkeliers was beoogd. Ik hoop dat ze erin slagen om er iets leuks van te maken voor met name gezinnen met kinderen.’


To Top