Westfriesland

130 man op straat na faillissement Belos Group BV in Wognum

belosGroupBV

Afbeelding via website belos.nl van het nieuwe hoofdkantoor sinds 2013.

WOGNUM – De rechtbank heeft op 25 februari 2015 de Belos Group BV, actief in ventilatie en klimaattechniek failliet verklaard. Het bedrijf is vanuit Badhoevendorp in 40 jaar tijd gegroeid en meerdere keren verhuisd tot het in 2013 zitting nam in het pand van voormalige Ursem Bouw in Wognum. Als curator is aangesteld mr. M.A. le Belle van Rensen Advocaten uit Alkmaar.

Naast de Belos Group BV zijn ook de onderliggende bedrijven failliet verklaard; Belos Klimaattechniek B.V. Euroduct B.V Belos Productie B.V. Volgens Medemblik Actueel kon de curator kon nog geen mededelingen doen over een mogelijke doorstart of een verkoop van bedrijfsonderdelen en dat in totaal een kleine 130 personeelsleden hun baan verliezen door dit faillissement.

Maandag medewerkersbijeenkomst

Afgelopen maandagochtend kreeg het personeel volgens Medemblik Actueel te horen dat zij zich om 16:00 uur moesten melden op de zaak in Wognum. Daar aangekomen kregen zij het slechte nieuws te horen. Voor iedereen is door de curator ontslag aangevraagd maar een paar mensen moeten zich wel beschikbaar houden voor projecten die mogelijk nog worden afgebouwd door Belos.

‘Niemand zag dit aankomen’

De website sprak ook met een ontslagen werknemer van Belos B.V. en die wist die website te melden dat niemand het faillissement zag aankomen. “Als er materiaal moest worden besteld kon dat gewoon en werd ook keurig op het werk afgeleverd.” De ontslagen werknemer was merkbaar aangedaan door het faillissement en het ontslag.

De oorzaak van de ondergang van de Belos Groep is volgens Medemblik Actueel de zeer slechte betaling door de opdrachtgevers, vaak moest er tot 120 dagen worden gewacht op een betaling en dan werd ook nog vaak maar een deel betaald en niet het afgesproken bedrag. In Medemblik verliezen een kleine 10 werknemers hun baan bij Belos.


To Top