Westfriesland

18 Maart lancering Ondernemend Koggenland [+audio]

ondernemend_koggenlandKOGGENLAD – Met een feestelijke thema-avond wordt op 18 maart Ondernemend Koggenland gelanceerd.  Netwerkclub Ondernemend Koggenland is onlangs opgericht door een aantal vrouwelijke ondernemers uit de gemeente en heeft de steun van de gemeente Koggenland.

Ondernemend Koggenland is een netwerk voor vrouwelijke ondernemers en vrouwen in een managementfunctie die wonen of werken in de gemeente Koggenland. Het idee is om een laagdrempelig, professioneel platform voor uitwisseling van kennis en ideeën, workshops, events, bedrijfsbezoeken, gastsprekers, entertainment, ontspanning en natuurlijk mogelijkheden tot netwerken en samenwerking aan te bieden.

Steeds meer vrouwelijke ondernemers

Het aantal ondernemers groeit in Nederland nog steeds. Momenteel zijn er meer dan 1,2 miljoen ondernemers in Nederland, waarvan 32% vrouw is. In de gemeente Koggenland zijn in 2014 zo’n 62 vrouwen een eigen onderneming gestart. Dit komt neer op 34% van alle starters. Het grootste deel, 15% start een onderneming in de detailhandel, gevolgd door 13% in de gezondheidszorg. Zakelijke dienstverlening scoort ook hoog met 12%, gevolgd door 6% die een onderneming in de horeca start. Vrouwelijke ondernemers lopen tegen meer en ook andere uitdagingen aan dan hun mannelijke collega’s. Zo combineren zij hun bedrijf vaak met meerdere zorgtaken.

Feestelijke introductie

Tijdens de feestelijke introductie van Ondernemend Koggenland krijgen de deelnemers een workshop van Dress to Impress. Onder het thema “Je bent altijd je bedrijf” geven Nicole Kroeze en Elisabeth Meyer een interactieve, leerzame en humorvolle workshop over de relatie tussen je uiterlijk en het imago van je bedrijf. Daarnaast is er natuurlijk heel veel ruimte voor netwerken onder het genot van feestelijke drankjes en hapjes.

De lancering vindt plaats in Café Halfweg, Walingsdijk 30, Ursem. Aanvang 19.45 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De entreeprijs voor deze feestelijke lancering bedraagt €20 inclusief een aantal gratis hapjes en drankjes, waaronder welkomstcocktail, en workshop. Het lidmaatschap van Ondernemend Koggenland voor een jaar bedraagt €75 naar rato voor 2015 is dat €60.

Voor deelnemers aan de feestelijke lancering op 18 maart bedraagt het lidmaatschap voor 2015 dan € 40,–.. Ondernemend Koggenland organiseert minimaal 5 events per jaar. Alle informatie staat op www.ondernemendkoggenland.nl. Via deze site kan ook aangemeld worden voor het feestelijke event op 18 maart.

Interview

Samen met wethouder Caroline van de Pol was Nicolet Kunst zaterdag 7 maart te gast in het radioprogramma WestfrieslandinBedrijf op Radio Hoorn. Hieronder kunt u dat interview nogmaals beluisteren.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/194974937″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]


To Top