Westfriesland

Abovo Media, M2 printing en Leergeld WF winnaars Ondernemersgala

WestfriesOndernemersgala_groep_Ernst_Selleger Foto: Ernest Selleger

HOORN – Donderdagavond werden voor de 24e keer tijdens het Westfriese Ondernemersgala de ondernemersprijzen uitgereikt in Schouwburg Het Park onder de ogen van ruim 700 bezoekers. Winnaars waren Abovo Media voor de Westfriesland Méér Prijs en M2 Printing won de WBG Runner Up Prijs. Stichting Leergeld Westfriesland won de Rabobank Publieksprijs.

Foto: Ernest Selleger Foto: Ernest Selleger

De presentatie van het Ondernemersgala was dit jaar in handen van Angela Groothuizen. “Geboren in Alkmaar en nu wonend in Amsterdam, voel ik mij toch nog steeds een echte Westfries.” Daarnaast waren er twee spetterende optredens van Dazzling, waarbij de tweede dance-act ook de winnaar van de Westfriesland Méér Prijs onthulde. Aan het einde stonden de meiden zij aan zij en onthulden op de rug de letters van de winnaars, Abovo Media.

Rabobank Publiekprijs

Voor de Rabobank Publiekprijs waren ook de Nadine Foundation en Stichting Hulpverlenersrespect genomineerd. Hoewel zij niet gewonnen hadden zagen zij zich niet als verliezers. Alle extra aandacht voor het doel van de stichting is meegenomen en wellicht overwegen er ook enkele ondernemers om donateur te worden.

Werksaam Westfriesland

Het thema van de avond was Werksaam Westfriesland, de nieuwe arbeidsbemiddelaar voor Westfriesland. Marjolijn Dölle de algemeen directeur vertelde over de mogelijkheden die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben voor de Westfriese ondernemers.

‘Trots heel vaak gehoord’

Juryvoorzitter Jan Franx sprak vol lof over de beide winnaars. “Als je ziet hoe beide bedrijven gegroeid zijn en ook buiten de regio Westfriesland, dan is dat zeker iets om trots op te zijn.” Trots kwam als woord vaak terug in het gala. Bij de jurering van de WGB Runner Up prijs trok hij zich terug en was ook niet aanwezig bij het bedrijfsbezoek. Zijn zoon is namelijk werkzaam bij M2 Printing. “De jury is integer en we willen geen belangenverstrengeling hebben.”


To Top