Westfriesland

Aldi bezig met diverse nieuwe locaties in Hoorn en de regio

HOORN -Supermarkt discounter Aldi bespreekt de mogelijkheden voor een vestiging in de Grote Waal in winkelcentrum De Grote Beer. Dit nieuws meldt RTV Hoorn op haar website. De vestiging zou een oog hebben op de oude locatie waar tot 1 juli de Blokker gevestigd was.

Projectontwikkeling

De website meldt verder dat de Aldi bezig is met een kwaliteitsslag. Bestaande locaties en panden worden onder de loep genomen. Voor Hoorn zou de vestiging aan de Vale Hen op de nominatie staan om te sluiten. “Het is niet zo dat het assortiment zal worden uitgebreid. Aldi blijft zich als ‘harddiscounter’ richten op een zo laag mogelijke prijs”, aldus Yuri Hendrikse, Projectontwikkelaar bij Aldi tegenover RTV Hoorn.  Wanneer alles naar plan verloopt zal de opening in de Grote Beer eind 2016 plaatsvinden.

Kersenboogerd

Ook andere vestigingen in Hoorn worden geëvalueerd. De vestiging in de Kersenboogerd aan de Rondeelstraat lijk ook te verdwijnen. Het pand staat te huur bij Boekweit Olie. Toch zal de discounter de wijk Kersenboogerd niet zomaar verlaten. Mogelijk heeft het haar oog laten vallen op een ander pand in de wijk die beter bereikbaar is voor auto’s.

aldi_Hoogwoud

Aldi zou een plaats kunnen krijgen in plaats van het tankstation, met ruimte voor appartementen daarboven. Foto Google Streetview

Hoogwoud

Ook in Hoogwoud is Aldi bezig met herhuisvesting van haar winkel. De Aldi in Hoogwoud is nu nog gevestigd aan de Koningspade 16, maar gaat, als de gemeenteraad van Opmeer het goedkeurt verhuizen naar de Oosterboekelweg. Daar komt de supermarktketen op de huidige locatie van het tankstation.

Enkhuizen

De supermarktketen heeft ook al openlijk laten weten de binnenstad van Enkhuizen te willen verlaten. Men zou willen verhuizen naar het Rode Paard aan de rand van de stad. Maar daar vindt men nu veel tegenstand van de huidige locaties die het vele extra verkeer vrezen en de ondernemers in de binnenstad die een publiekstrekker zien vertrekken.

Aldi bezig met diverse nieuwe locaties in Hoorn en de regio

To Top