Westfriesland

ANWB kiest MyWheels uit Grootebroek voor proef met autodelen

proef anwb autodelen

GROOTEBROEK/DENHAAG – Donderdag begint de proef ‘ANWB Auto Delen’ via het open platform van deelauto-organisatie MyWheels uit Grootebroek. Mensen kunnen zo in de buurt auto’s van elkaar lenen.

MyWheels deelt niet alleen auto’s, maar ook de software. “Want het is zonde van de tijd, het geld en de energie als aanbieders van deelauto’s allemaal zelf een platform en app’s ontwikkelen. We zijn daarom verheugd dat de ANWB heeft gekozen voor het overkoepelende platform van MyWheels,” aldus de organisatie op haar eigen website.

Het MyWheels platform is een open platform voor autodelen en groeit gestaag door. Steeds meer partijen sluiten zich daarop aan. Naast ANWB wordt het gebruikt door Markeur (Multirent & Multilease), Autopia (autodelen in België), MisterGreen (elektrische auto’s) en de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik. Mywheels werkt kosten efficiënt doordat men not-for-profit opereert en samen met vrijwilligers de kosten laag houdt.

MyWheels, gevestigd in Grootebroek is een van de grootste autodeelorganisaties in Nederland. Het is de volgens eigen zeggen de enige aanbieder die een altijd beschikbaar eigen wagenpark combineert met privé-auto’s van particulieren in de buurt. Via computer of smartphone reserveer je eenvoudig een auto. Het platform maakt het ook mogelijk om auto’s te openen met je smartphone of OV-chipkaart. Daardoor is het uitwisselen van sleutels niet meer nodig.

Lees meer: Klik hier voor interview [+audio] met initiatiefnemer Henry Mentink van Mywheels

tekst en afbeelding: mywheels.nl


To Top