Westfriese Uitdaging

Bedrijven uitgedaagd; Doe mee met tienkamp Leekerweide

tienkamp_specialeditionWOGNUM – Tijdens de voorbereiding op de jaarlijkse Sportdag raakte Vrijetijdsbesteding NH, onderdeel van Leekerweide, geïnspireerd door een ander succesvolle initiatief, het Prokkelzeskamp in Utrecht en besloot zij de jaarlijkse sportdag om te buigen tot een eigen variant hierop:  Tienkamp Special Edition.

Het doel van deze dag is om inspirerende ontmoetingen te laten plaatsvinden tussen iemand met een verstandelijke beperking en iemand zonder. Dat kan tussen twee mensen zijn maar ook in groepsverband. Het tienkamp vindt plaats op woensdag 27 mei a.s. op het terrein van Leekerweide in Wognum. Deelnemende teams strijden van 14.00 tot 17.00 uur tegen elkaar. Tijdens de borrel en prijsuitreiking kunnen de ontmoetingen worden voorgezet. Maximaal tien teams kunnen deelnemen, ieder team bestaat uit vijf personen van een bedrijf en vijf cliënten.

Verenigen van twee werelden

Het doel van het tienkamp is om sportieve ontmoetingen te laten plaatsvinden tussen bedrijven en mensen met een verstandelijke beperking. De deelnemers van bedrijven zullen merken dat het omgaan met mensen met een verstandelijke beperking relativerend werkt.

Nanda Schouten, medewerker VrijetijdsbestedingNH: “Het geeft een andere blik op de wereld en tegelijkertijd laat het deelnemen aan de activiteiten zien wat onze cliënten wél kunnen. En mogelijk krijgt de ontmoeting een vervolg door bijvoorbeeld een stage- of wensplek. Als dat lukt, naast tien deelnemende bedrijven, dan zou dat helemaal een bonus zijn!”

Deelnemen  

Samen skilopen, de stormbaan betreden, in de snelste tijd de trekker over de streep trekken en tot zo ver mogelijk glijden op de zeepmat. Dat zijn enkele onderdelen van de tienkamp en bij alle tien de onderdelen kunnen teams punten verdienen. De muzikale omlijsting is in handen van de ‘huis-DJ’ én cliënt Arjan.

Om de eerste editie van de Tienkamp Special Edition tot een succes te maken, heeft VrijetijdsbestedingNH de hulp ingeroepen van de Westfriese Uitdaging om bedrijven uit te dagen. De Founders van de Westfriese Uitdaging worden uitgedaagd, jonge honden en oude rotten benaderen bedrijven hun netwerk voor deelname. Deelnemen bedraagt € 150,- per team, inclusief hapjes en drankjes.

Is uw interesse gewekt door deze oproep en wilt u een bedrijfsteam (maximaal 6 personen) afvaardigen? Neem dan contact op met Sandra Smit-Korse van de Westfriese Uitdaging, sandra@westfrieseuitdaging.nl. Opgave is mogelijk tot uiterlijk woensdag 20 mei.


To Top