Westfriesland

Binnenkort bowlen bij Winston op het Roode Steen

grandcafe_WinstonHOORN – Grand Café Winston op het Roode Steen ziet kansen in een mini amusementsruimte op haar eerste verdieping. Hier moeten de komende weken drie bowlingbanen, diverse flipperkasten, airhockey en een gokkast komen. “Wij willen ook de jeugd weer een kans geven om uit te gaan,” aldus Frank Wiese van Winston. Ook nieuw is de komst van IJssalon IJskoninginnen aan de zijkant van het pand, met de opening aan het Grote Noord.

Funbowling

Volgende week start de aanleg van de banen. De banen zijn iets korter en de pins zijn iets lichter. “Wij noemen het funbowling. Het geluid is door de lichtere pin ook minder en de baan wordt geheel gebouwd op een constructie met rubber. De eerste reacties zijn heel positief. Mensen hebben al gevraagd of ze de banen met een groep mochten afhuren.” De eerste verdieping boven het Grand Café heeft meer dan vijf jaar leeg gestaan.

Winston_eersteverdieping

Eerste verdieping Grand Café Winston. Links aan de raamzijde komen de bowling banen, rechts tegen de muur de flipperkasten.

De ruimte is voorzien van een luxe fraaie bar. Mocht het in de zomer druk worden met een vol terras, dan krijgt de eerste verdieping een eigen ingang aan de zijkant van het pand. Wiese hoopt dat de ruimte over een week of drie open kan gaan. De ruimte is dan gelijk met het grand café elke dag geopend vanaf 12.00 uur.

IJssalon

Door een interne nieuwe inrichting is de keuken in de zaak geplaatst. Hierdoor is er ruimte aan de zijkant gecreëerd voor de nieuwe ijssalon. Wiese: “Wij willen de mensen ijs kunnen aanbieden wat ze op hun gemak op ons terras kunnen nuttigen.” IJskoninginnen heeft al een vestiging in Enkhuizen en maakt het ijs zelf. Vanaf zaterdag 28 februari is men het gehele seizoen geopend.

winston_ijskoninginen

Nieuw: IJssalon IJskoninginnen met eigen toegang op het Grote Noord


To Top