Westfriesland

Bouwbedrijven uitgedaagd voor duurzame renovatie Koggenland

huis (Medium2)KOGGENLAND – De gemeente Koggenland heeft drie Noord-Hollandse bouwbedrijven uitgedaagd om ieder een huurwoning van het gemeentelijk Woningbedrijf Koggenland duurzaam te renoveren. Het gaat totaal om drie huurwoningen in de Gabriëlstraat en de Tulpstraat in Ursem en op de Slagterslaan in Berkhout.

Maaikel Meijners, de coördinator Vastgoed van de gemeente: “Normaal onderhoudt het woningbedrijf de woningen op een wijze waarbij onderdeel voor onderdeel wordt uitgevoerd. In het ene jaar de keuken, in het andere schilderwerk en weer later in de tijd de badkamer of het voegwerk. In deze pilot hebben wij de aannemer uitgedaagd een woning zo te renoveren dat de bewoner de komende 30 jaar een energiezuinige, comfortabele en onderhoudsarme woning heeft. Prettig voor zowel de gemeente als de bewoner!”

Opwaardering

Elke aannemer dient binnen een vast gesteld bedrag een woning op te waarderen tot een hoger comfortniveau. Hierbij worden individuele wensen van bewoners meegenomen. Daarnaast is de aannemers gevraagd een energielabel sprong te maken waardoor de woning een energielabel A of beter krijgt. De woning dient de komende 30 jaar onderhoudsarm te zijn. De eerste woning wordt voor de bouwvak opgeleverd, bij de overige twee woningen starten de werkzaamheden direct na de bouwvak.

50 woningen verduurzamen

Na de oplevering van de drie woningen wordt het project geëvalueerd. Bij een positieve beoordeling wil de gemeente Koggenland de komende jaren volgens hetzelfde principe 50 woningen renoveren en verduurzamen, waarbij de bewoners na de ingrepen lagere energielasten hebben.

Tekst: Gemeente Koggenland

To Top