Column

Column Michiel Beemster – De Azijnzeiker

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/221707178″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Michiel Beemster is mede-eigenaar van Fletcha Eventures en maakt elke vierde zaterdag van de maand zijn ondernemerscolumn. 

29 augustus – Column Michiel Beemster – De Azijnzeiker

Na veel zoeken op het internet kom ik dan eindelijk een mooie definitie tegen over de Azijnzeiker.

De Azijnzeiker; Zo’n zuurpruim dat hij wel azijn moet zeiken, als ik nog iets verder zoek, kom ik ook de iets wat duidelijker variant tegen; Iemand die alles negatief ziet.

Ik hoor u denken, waar gaat dit nou weer over, ik luister toch naar een programma over voornamelijk zaken en het bedrijfsleven? Dat klopt, ik ga u nu vertellen waarom de Azijnzeiker een cruciale rol speelt in ons (zakelijke) bestaan.

waarom de Azijnzeiker een cruciale rol speelt in ons (zakelijke) bestaan.

Toen ik net mij bedrijf startte was het eerste evenement wat wij organiseerden het Westfries Open Boardingvoetbal toernooi, ik was nog geen 19 jaar oud en vol ambitie. Een van de eerste stappen van de organisatie was het vastleggen van de locatie. Na veel gesprekken te hebben gevoerd met het bestuur van S.V. de Valken kwamen wij tot een mooie deal en mochten wij het terrein gebruiken. De zogenaamde onderhandeling verliep wel wat stroef, want al onze mooie plannen waren niet zomaar wat en leken het bestuur wel heel ambitieus. Later hoorde ik via via dat de voorzitter van het bestuur had laten vallen dat het helemaal niets zou worden met die jongens en dat zij eigenlijk nooit hun terrein beschikbaar zouden moeten stellen.

Na vele jaren te hebben gevoetbald en gefietst te hebben kwam ik tot de conclusie dat het mij veel te veel tijd kostte. Ik besloot om wat vaker te gaan hardlopen, want even 45 minuten tussendoor kwam veel beter uit. Toen ik dit verhaal vertelde aan een doorgewinterde hardloper zei hij; Hardlopen, dat is niks voor jou man, daar heb je veel te dikke poten voor.

Ik zie u weer denken, wat is dit voor een onsamenhangend verhaal. Ik ga het u uitleggen. In beide bovenstaande gevallen had ik te maken met een Azijnzeiker, de voorzitter van de Valken was heel negatief over een nieuw initiatief van een jonge groep en de doorgewinterde hardloper was bij voorbaat al negatief over het beoefenen van een voor mij nieuwe sport. In beide gevallen speelde beide heren een gigantisch belangrijke rol. In onze organisatie werden de woorden een stimulans om niet te falen en nog veel scherper te zijn op alle aspecten die bij de organisatie komen kijken. Inzake het hardlopen ging ik zo hard trainen en won ik mede daar door zelfs de 6 km trimloop tijdens de Hemmeromloop.

Conclusie, koester de Azijnzeiker

Conclusie, koester de Azijnzeiker, hij maakt je sterker en zorgt er voor dat je nog meer gemotiveerd bent om je doel te bereiken.

Een paar maanden gelden hoorde ik iemand op televisie zeggen, dom van die Dafne Schippers om volledig voor het sprinten te gaan, dat wordt namelijk nooit wat.

I rest my case!!


To Top