Column

Column Michiel Beemster: Eilandjes

28 november 2015 – Column Michiel Beemster: Eilandjes

Veel mensen hebben een droom, een droom om te ondernemen, een droom waarin ze een eigen zaak hebben waar ze vol passie en overgave helemaal op los kunnen gaan. Veel mensen zien de eigen zaak als een soort van kind en voor je kind heb je alles over, je kind zal je op zoveel mogelijk manieren proberen te beschermen.

Waar gaat hij nu weer heen hoor ik u denken, het volgende. Veel ondernemers die een mooi kindje hebben, houden dit, zoals ook veel jonge moeders doen, beklemmend vast en zijn super bang dat hun kindje iets wordt aangedaan. Vaag verhaal Beemster, leg eens uit, hoor ik u denken.

Vaag verhaal Beemster, leg eens uit

Ok, voorbeeld, Mister X heeft al jaren een goed lopende kledingzaak op de winkelstraat van een middelgrote stad, hij heeft zijn zaak al 20 jaar en vele jaren is het super gegaan. De laatste jaren loopt de zaak van Mister X terug, bezoekers blijven weg, mocht dit nog een tijdje door gaan moet Mister X zijn kindje misschien wel gaan afstoten, de gedachte bezorgt Mister X een koude rilling over zijn lichaam. Mister X snapt er zelf helemaal niks van, hij heeft toch niks anders gedaan de laatste 5 jaar dan de 15 jaar daarvoor?

Niemand komt aan zijn kindje

Open op zondag, samenwerking met vergelijkbare zaken, mee doen aan nieuwe initiatieven, extern zijn outlet verkopen of gezamenlijk de binnenstad promoten vind hij allemaal maar onzin, want zo heeft hij het nooit gedaan en zo is het 15 jaar goed gegaan, waarom nu niet meer dan? Hij weet toch wat goed is voor zijn kindje, de vreemde nieuwe ontwikkelingen nemen misschien zijn kindje wel helemaal over. Niemand komt aan zijn kindje en Mister X weet zelf wel wat goed is voor zijn kindje.

Aan Mister X en de andere vergelijkbare ondernemers de enge nieuwe wereld zal echt wel goed met jullie kindjes om gaan, zij hebben namelijk ook belang bij een goedgevulde binnenstad en veel aanbod. Natuurlijk is verandering soms eng en dat begrijpt iedereen ook wel, maar zoals de afgelopen weken weer is gebleken, laat angst niet regeren.

Kom van uw eiland af en bouw samen naar een mooi ondernemende binnenstad.

Want samen is niet alleen!

To Top