Column

Column van Michiel Beemster: Stroomuitval

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/198388233″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Michiel Beemster is mede eigenaar van Fletcha Eventures en maakt elke vierde zaterdag van de maand zijn ondernemerscolumn.

Zaterdag 28 maart 2015 – Column van Michiel Beemster: Stroomuitval

Stroomuitval, een absolute aanrader.

Wat zegt u een aanrader? Ik kon niet internetten, niet bellen en mijn devices niet opladen? Het was een absolute ramp. Nee zeg ik, elk jaar een paar uurtjes, helemaal goed. Waarom zegt u? Omdat wij weer voor even met elkaar praten. Omdat wij weer voor even elkaar zien en omdat wij weer even ons een voelen.

Een goed voorbeeld: Ik moest gisteren op het gemeentehuis zijn voor een afspraak. Normaal gesproken wordt er gebeld en word ik daarna opgehaald. Nu liep de mevrouw gezellig met mij mee en maakten we een praatje, boven aangekomen maakte de mevrouw ook gezellig een praatje met de secretaresse van de wethouder. Omdat Vodafone er helemaal uit lag, konden veel mensen ook niet bellen, dit zorgde ervoor dat veel mensen even naar elkaar toe liepen en gewoon praten tegen elkaar en niet even snel een mailtje of berichtje stuurden.

gezellig een praatje met de secretaresse van de wethouder

Afgelopen week is mijn nieuwe huis opgeleverd, doordat de nieuwe buren ook geen stroom hadden, kwamen deze even bij mij binnen om te checken of zij de enige waren. Dit zorgde voor een korte rondleiding in mijn huis en dus voor een nog betere kennismaking.

Op Twitter, wat het wel bij sommige mensen deed, verschenen foto’s van geïmproviseerde manieren om bijvoorbeeld koffie te zetten enz., dit zorgde voor veel lol en een stukje nostalgie

Op veel bedrijven werkten de computers en internet niet en veel werknemers namen dan ook even de tijd om eens met elkaar te praten, dit leidde tot goede gesprekken en weer eens wat interesse in elkaar.

een gezamenlijk rot gevoel, wat ons toch nog een beetje verbond

Buiten dat was het voor veel mensen natuurlijk een drama, dat weet ik ook best, koelkasten en andere apparaten werkte niet en onder andere veel horecagelegenheden konden niet of amper open. Dit zorgde wel weer voor een gezamenlijk rot gevoel, wat ons toch nog een beetje verbond. Ook schoten mensen zomaar elkaar te hulp en ontstonden er soms bizarre en unieke samenwerkingen.

Uiteraard kunnen wij niet zonder stroom, maar eens per jaar, ik ben voor.


To Top