Column

Column van Otto Wijnen: Moet je lezen

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/190233377″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

7 februari 2015: Column van Otto Wijnen: Moet je lezen

Stapel heb ik liggen! Stapels bere-interessante managementboeken. Boeken die horen bij een cursus die ik ooit volgde. Boeken die ik kreeg van vrienden, omdat zij er zoveel aan gehad hadden. Boeken die ik in een opwelling kocht omdat ze me op dat moment aanspraken. Boeken die ik kocht omdat ik vond dat ik dat in mijn beroep gelezen moest hebben. En vooral ook veel boeken die ik kreeg omdat iemand vond dat ik dat moest lezen.

Waar haal ik de tijd vandaan?

En ik wíl ze ook lezen! Iedere keer als het me lukt om een boek uit te lezen, merk ik dat ik in de meeste gevallen ook echt iets aan heb. Dus de wens is er. Alleen de praktijk, die is weerbarstig. Waar haal ik de tijd vandaan? Hebt u dat nou ook? Door de week ben je overdag druk met je bedrijf, ’s avonds en in het weekend investeer je je een ongeluk in een bonte verzameling vrienden, mensen-die-je-vroeger-vrienden-noemde-maar-die-je-nog-niet- helemaal-wil-afschrijven, mensen-die-je-graag-tot-vriend-wil-hebben, buren, familieleden-die-je-graag-om-je-heen-hebt, familieleden-die-je-wat-minder-graag-om-je-heen-hebt, halve zakenrelaties, hele zakenrelaties en met een beetje geluk en als er tijd over is; je partner en kinderen (als die er zijn).

In de TV-tijd zit het ‘m ook niet; de tijd die ik voor de tv zit kan ik in minuten per week tellen en dan blijft de teller onder 100 steken, dus daar zit ook geen ruimte. En dat moment samen in bed, voor het slapen is heilig; dat kan je huwelijk maken of breken. Dus lezen komt er niet zo snel van.

ik raak hier lichtelijk gestressed van!

Neem nou afgelopen week: maandag vol van ochtend tot na tien uur ‘s avonds, dinsdag naar het consultatiebureau in de ochtend (hoort er ook bij!) en tegen half twaalf thuis na een hele interessante vakgroepbijeenkomst. Woensdag papa-dag (ook geblocked) en donderdag en vrijdag en route als acteur bij examens bij een school in Apeldoorn. De week was dus vol! En allerlei kantoorwerk blijft liggen; mijn administratie, daar kom ik niet aan toe. Ik kom niet toe aan productontwikkeling. Allerlei andere zaken blijven liggen, mijn mail loopt vol; ik raak hier lichtelijk gestressed van! Laat staan dat ik tijd heb om rustig een boek te pakken!!

Wel leuk; na afloop van de klus in Apeldoorn ging ik langs bij een kennis die ik voor het laatst ruim 13 jaar geleden gezien had. Geen spat veranderd, meteen de oude sfeer terug, heerlijk gepraat. Geeft ie me toch bij het afscheid een boek mee?!? Ik dacht nog: “die gaat ook op de stapel”. Maar misschien moet ik déze nu toch maar gaan lezen, want op de achterflap van dit boek “PEP – Het persoonlijk efficiency programma” staat: een heel rijtje;

Met alle aandacht voor de moderne communicatiemiddelen leert u hoe u:

– uzelf organiseert;
(en nog een hele trits)
– minder tijd op kantoor doorbrengt en meer vrije tijd overhoudt.

Oeeeh.. dat klinkt aantrekkelijk!


To Top