Westfriesland

Dijk Enkhuizen-Lelystad 5 juni nacht dicht voor onderhoud

houtribdijk_Enkhuizen

Foto Google Streetview

ENKHUIZEN – De Markerwaarddijk van Lelystad naar Enkhuizen gaat vrijdag 5 juni vanaf 21.00 uur een nacht dicht voor alle verkeer om een aantal onderhoudsklussen uit te voeren. De weg wordt afgesloten en gaat op 6 juni om 5.00 uur weer open. Het verkeer vanuit zowel Flevoland als Noord-Holland wordt omgeleid via Amsterdam (A1-A10-A7).

De tijdelijke afsluiting van de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen is nodig om in één klap diverse onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Zo worden de bermen gemaakt, de vluchtstroken geveegd, lichtmasten hersteld en worden ontbrekende reflecterende glasbollen in het wegdek vervangen. Tot nu toe werden dit soort werkzaamheden altijd verspreid over het jaar uitgevoerd terwijl het verkeer er gewoon langs kon, zij het met een snelheidsbeperking.

Onderhoud

Dit leverde automobilisten regelmatig onverwachte verkeerssituaties op en door de toegenomen verkeersdrukte ontstonden er gevaarlijke situaties voor zowel weggebruikers als wegwerkers. Daarom laat de provincie Flevoland het onderhoud aan de weg voortaan tweemaal per jaar in een nacht uitvoeren. Dan maakt maar een beperkt aantal mensen gebruik van de weg en het komt de veiligheid ten goede. In totaal zijn in de nacht van 5 op 6 juni zeven aannemers tegelijk aan de slag op de dijk.

Informatie

Vanaf maandag 18 mei zijn op diverse wegen die toeleiden naar de Markerwaarddijk borden geplaatst waarop de tijdelijk afsluiting wegens onderhoud staat aangekondigd. Tijdens de afsluiting op 5 juni wordt de afsluiting ook op toegangswegen vermeld en worden verkeersregelaars ingezet om verkeer dat toch de dijk op wil, te wijzen op de omleidingsroute. Een aantal ondernemers van wie de provincie weet dat zij veel gebruik maken van de Markerwaarddijk, is vooraf geïnformeerd over de onderhoudswerkzaamheden.

To Top