Westfriese Uitdaging

Eén jaar Westfriese Uitdaging; Warm ontvangen door verenigingen en bedrijven

Presentator Sandra Smit (l) en initiatiefnemer Gerga Geurtsen (R)

Manager Sandra Smit (l) en initiatiefnemer Uitdagingen Gerga Geurtsen (R) januari 2014.

WESTFRIESLAND – De Westfriese uitdaging werd op 28 januari 2014 de opvolger van het Trefpunt Betrokken Ondernemers West-Friesland (TBOWF). Een uniek concept dat elders in het land al succesvol bleek in het matchen van vraag en aanbod van organisaties en bedrijven. Nu een jaar verder tijd voor een terugblik met manager Sandra Smit.

Succesformule

“Stichtingen en verenigingen hebben het bedrijfsleven hard nodig, maar vinden het moeilijk om dat wereldje binnen te komen. Andersom willen ZZP’ers en het MKB graag maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar weten ze vaak niet hoe,” aldus Gerda Geurtsen in januari 2014. Op donderdagochtend 17 april werd de stichting officieel gestart met het ondertekenen van de verenigingsakte door het nieuwe bestuur.

4 matchgroep bijeenkomsten, 35 verzoeken waarvan 30 ingevuld, spullenbank +100 matches

Interview

Met Sandra Smit, manager van de Westfriese Uitdaging blikken wij terug op het eerste jaar van deze stichting die maatschappelijke inzet van bedrijven matcht aan de behoeften van stichtingen en verenigingen in Westfriesland. Hoe actief zijn de ondernemers hierbij? In deel 1 een terugblik en over het project Uitdaging XL.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/190233369″ params=”color=ff5500″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

In deel 2 de uitdagingen voor de komende periode met daarbij ook enkele concrete vragen aan bedrijven.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/190233370″ params=”color=ff5500″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 


To Top