Westfriesland

Enkele winkelier blijft open met stroomstoring

stroomstoring_hoorn_AHHOORN – De grote stroomstoring trof ook Hoorn. Onze redacteur stapte op zijn fiets en maakt een rondgang door Hoorn. Gesloten deuren bij winkelcentrum De Huesmolen, Westfriesgasthuis zoals gewoonlijk en treinen staan stil.

Huesmolen

De meeste winkeliers hebben de deuren gesloten. In een donkere Readshop stonden toch nog enkele klanten voor de balie. Supermarkt Deen heeft een A4 papier op de deur hangen met de reden waarom ze gesloten zijn. Diverse mensen weten niks van de stroomstoring en zijn verbaasd dat de deur niet automatisch open gaat. Buiten staan ook meerdere personeelsleden van de winkels te wachten tot het licht in de winkel weer gaat branden.

DSC_1062 (Medium)Bakkerij Otten (foto) zet waxinelichtjes op de toonbank en probeert zo goed als het kan toch de winkel op te houden. “Gelukkig konden we de kassala open krijgen waardoor we klanten met contant geld gewoon kunnen helpen,” aldus één van drie verkoopster. Ook de visboer, de toko en de slager proberen in het donker en via contant geld toch zoveel mogelijk te verkopen.

Westfriesgasthuis

Bij het Westfriesgasthuis is het duidelijk dat er een noodaggregaat is. Veel verlichting in het pand werkt gewoon. In de centrale ruimte staan enkele BHV-ers bij elkaar en een extra informatiebalie geeft informatie via ouderwets papieren uitdraai. Patiënten en bezoekers kunnen gebruik maken van de brandlift om toch naar een andere verdieping te gaan.

Hof van Hoorn en Horizon College

Bij de vestiging van Mediamarkt op het Hof van Hoorn is het extreem rustig voor een vrijdagochtend. Ook hier zijn de winkeldeuren gesloten. De politie die net nog bij de Huesmolen was, maakt ook hier haar rondje om een oogje in het zeil te houden.

Het Horizon College heeft het gehele pand ontruimd en alle leerlingen naar huis gestuurd. Een lerares die net aankomt fietsen wordt door de leerlingen gewezen op het de stroomstoring en het feit dat alle lessen zijn komen te vervallen. Opmerkelijk veel blijheid bij deze leerlingen.

Spoorweg Keern

Bij de spoorwegovergang bij het Keern zijn verkeersregelaars ingezet om het verkeer over de spoorbanen te dirigeren. Twee treinen uit Amsterdam en Alkmaar staan net in het zicht stil en zorgen er hierdoor voor dat de spoorbomen dicht gaan. Het geluid van gesloten slagbomen is duidelijk te horen, wat voor verwarring zorgt bij tegemoet komend verkeer. De slagboom voor de fietsers is met touw vastgezet.

Bij de grote bushalte bij NS Station Hoorn is het drukker dan anders. Veel leerlingen van het Horizon College wachten hier op de bus om maar weer naar huis te gaan. Dit geldt ook voor enkele wachtenden op het perron. De informatieborden staan uit en de reizigers wachten geduldig af wat er gaat komen. Of niet gaat komen.

Foto’s

Bekijk hier de foto’s op Facebook (met vergrotingen).

Artikel en foto’s via partnerwebsite OnsWestfriesland.nl: Dagelijks nieuws uit Westfriesland.


To Top