Westfriesland

Enza Zaden grijpt net naast Familiebedrijven Award 2015

DEN HAAG – Donderdag 24 juni werd de Familiebedrijven Award onder toeziend oog van Koningin Maxima uitgereikt in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Na de shortlist waren er nog vijf finalisten over die streden om de Award; Barenbrug, De Heus, Enza, Nolet of Walraven. Voor 2015 mag De Heus Voerders zich familiebedrijf van het jaar 2015 noemen. Zij kregen uit handen van Koning Maxima de Award uitgereikt.

Oprichter van de Stichting Familie Onderneming John Fentener van Vlissingen sprak namens de jury. “Het was dit jaar bijna onmogelijk om een winnaar te kiezen. We hebben een extra juryberaad moeten inlassen.”

 

Enza Zaden

Presentatrice van de dag was Astrid Joosten. Zij sprak voor de uitreiking met elk van de genomineerden over het familiebedrijf. Jaap Mazereeuw van Enza Zaden verteelde als eerste finalist dat zij 30% van de omzet (ca. 70 miljoen) investeren in innovatie. Belangrijk voor het zaadbedrijf want het ontwikkelen van nieuwe groenterassen kan soms langer duren dan 15 jaar. “Omdat wij een echt familiebedrijf zijn, en ook als bedrijf een familie, vinden wij deze nominatie zeer bijzonder,” aldus Mazereeuw van Enza Zaden.

Met de vraag of de aanwezige ondernemers geen slimme zus hadden stipte zij het ontbreken van de vrouwelijke bestuurders binnen deze finalisten aan.

Familiebedrijven

Vandaag werd ook bekend dat familiebedrijven een belangrijk onderdeel zijn van de Nederlandse economie. Door behoudend om te gaan met bonussen weten juist familiebedrijven voort te blijven bestaan, de toekomst van het bedrijf en de overdracht aan de volgende generatie is een belangrijk onderdeel daarvan.

 

 


To Top