Westfriesland

Gedeelte personeel VBK van Schagen naar Hoorn

Hans_Koppenol_VBKGroep

Hans Koppenol, algemeen directeur VBK Groep na het interview in Westfriesland in Bedrijf.

SCHAGEN/HOORN – Een deel van het personeel van  bouwbedrijf VBK nu nog actief in de vestiging op De Witte Paal verhuist naar het hoofdkantoor in Hoorn. “We hebben dit besloten om kosten te besparen en uit efficiencyoverwegingen”, licht algemeen directeur Hans Koppenol toe op de website van het NHD.

Over enkele maanden moeten de circa 10 medewerkers die nu in Schagen actief zijn op de afdeling calculatie en werkvoorbereiding in Hoorn werken. Door het verkleinen van het aantal werknemers kan de huur van een deel van het pand op De Witte Paal in Schagen worden opgezegd. het bedrijfsbureau waar vijf personen werken blijft in Schagen. Volgens Koppenol moet dit niet gezien worden als een vertrek uit Schagen, want de productietak, goed voor ruim 20 medewerkers blijft in Schagen.

Nog steeds crisis

Door deze overplaatsing kan de VBK Groep besparen op de huisvestingskosten. “Het is nog altijd crisis in de bouw, het zijn ook voor VBK zware tijden. Dus alle beetjes die kosten kunnen besparen, helpen,” aldus Koppenhol in het NHD. Hij voorziet geen ontslagen bij het bouwbedrijf.

Over VBK

In totaal werken er 230 mensen bij het bouwbedrijf. Volgens de krant heeft de VBK Groep in 2014 een omzet behaald van ongeveer 60 miljoen euro, een daling van 25% ten opzichte van 2013. Toen behaalde het bouwbedrijf nog een omzet van 80 miljoen.

Interview

Hans Koppenol, algemeen directeur van de VBK Groep was in mei 2014 te gast in het ondernemersradioprogramma Westfriesland in Bedrijf. Hij praat daarin in deel 1 vooral het begin en de groei van het bedrijf. In deel 2 meer over de toekomst van de bouw en zijn bedrijf. Wat in deel 3 verder besproken wordt waaronder ook de flexibele schil (ZZP-ers en arbeidsmigranten) in de bouw.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/152415194″ params=”color=ff5500″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /][soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/152415188″ params=”color=ff5500″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /][soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/152415192″ params=”color=ff5500″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]


To Top