Westfriesland

Geslaagde eerste editie BanenMarkt bij Baanbereik

Banenmarkt_BaanbereikZWAAG -De eerste editie van de BanenMarkt bij uitzendbureau Baanbereik aan De Factorij in Zwaag is geslaagd. Ruim 250 mensen schreven zich in bij het bedrijf of volgden een workshop naar een nieuwe baan.

De bezoekers konden kennis maken met BaanBereik en met potentiële werkgevers en twee workshops volgen. Wereldkampioen boksen, Esther Schouten, vertelde over hoe zij haar doel bereikte en hoe dat toepasbaar is op iedereen. Yvette Dijkman gaf een cursus ‘solliciteren met sociale media’, waarin werkzoekenden werden gewezen op mogelijkheden die internet biedt.

Workshops

Tijdens de workshops konden de bezoekers handige tips meenemen in hun jacht op werk. Ook waren er enkele bedrijven aanwezig op de BanenMarkt. Mantel en Overtoom Notarissen, Soci-Com, Rusch, Cinema Oostereiland en Niek Grooteman Schilders zijn aanwezig om kennis te maken met potentiële arbeidskrachten. Jaap Grooteman van het schildersbedrijf spreekt met twee mensen die goed de kwast hanteren, maar dat momenteel niet voor een werkgever doen. “Wie weet waren dat twee nieuwe krachten. Het drukke seizoen komt er weer aan, dus dan hebben we soms extra mensen nodig”, aldus Grooteman. Hij kijkt terug op een geslaagde middag.

Vervolg

Maar de dag is voor de organisatie pas echt geslaagd, als een deel van bezoekers werk vindt. ,,Daar gaan we de komende week druk mee aan de slag,” aldus Mona Roorda.  Wat zegt deze drukte haar? “Dat de werkeloosheid in West-Friesland bijvoorbeeld nog niet voorbij is”, meent zij. “Maar in de techniekbranche zijn er veel banen beschikbaar. Als je bij ons komt, kan je een dag later aan de slag.”

De eerste editie van zaterdag 21 maart krijgt volgens Mona Roorda een vervolg: “De eerste editie was zeer geslaagd, maar we hebben goede feedback gekregen van de werkzoekenden en daar gaan we de tweede editie zeker wat mee doen.”


To Top