Westfriesland

Gratis MKB crowdfunding event in Hoorn

DSC_1625-12 (Large)HOORN – Hoe haal je in 8 dagen € 125.000 op aan crowdfunding? De provincie Noord-Holland organiseert in samenwerking met gemeente Hoorn en Start Crowdfunding een regio event over crowdfunding in de Ideefabriek in Hoorn. Naast praktijkverhalen van ondernemers komen ook experts op het gebied van crowdfunding aan het woord. Het event op 19 mei is gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp.

Centraal staat de praktijk van crowdfunding en op welke manier crowdfunding anders is dan andere vormen van financiering. Dit regio event is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over crowdfunding, zowel voor ondernemers op zoek naar geld als (particuliere of zakelijke) investeerders en (financieel) adviseurs. Meer informatie is te vinden op de website 2miljoeninvesteerders.nl.

Praktijkverhalen en experts

In de Ideefabriek in Hoorn vertelt onderneemster Marlene Stiekema, van de BBB Healthclub in Haarlem over haar succesvolle crowdfundingcampagne, waarmee ze binnen 8 dagen € 125.000,- ophaalde. Simon Douw, expert op het gebied van crowdfunding, leidt de regio events. Daarnaast zijn ook andere ervaringsdeskundigen en experts op het gebied van (cofinanciering met) crowdfunding aanwezig.

Local heroes

De provincie biedt tien Noord-Hollandse ondernemers intensieve coaching en begeleiding bij hun crowdfundingcampagne. De Medemblikse Arend Vaders en de Zwaagse Carola Dop maken daar gebruik van. Vaders wil de showroom van zijn bedrijf Bedaffairs voor ecologische bedden uitbreiden en Dop heeft een bus nodig voor haar succesvolle hondenuitlaatservice.

2 miljoen investeerders

Crowdfunding is de snelst groeiende financierings- en investeringsvorm in Nederland. Vooral voor mkb’ers die op zoek zijn naar bedrijfsfinanciering. Ze zijn echter vaak onvoldoende op de hoogte van de mogelijkheden die crowdfunding hen kan bieden en hoe je dat precies aanpakt. De provincie heeft daarom in samenwerking met de branchevereniging Nederland Crowdfunding een campagne ontwikkeld, die zich speciaal op mkb’ers richt.

Met twee miljoen potentiële investeerders in Noord-Holland is er voldoende geld. De campagne ‘2 miljoen investeerders’ laat zien hoe ondernemers in het mkb hun bedrijf kunnen starten of doorontwikkelen met behulp van crowdfunding.

Interview met Simon Douw

Eerder was er een crowdfund event bij Markthuys in Zwaagdijk-Oost. Ook daar sprak Simon Douw over crowdfunding voor ondernemers. Welke tips heeft hij voor ondernemers?


To Top