Westfriesland

HBO-studies voor toekomstige agrarische ondernemers

Agritech Campus is samen met de gemeente Hoorn partner in het aanbieden van deze HBO-studies

Agritech Campus is samen met de gemeente Hoorn partner in het aanbieden van deze HBO-studies

HOORN – In september 2015 starten er in Hoorn twee deeltijdstudies voor jonge en toekomstige agrarisch ondernemers: de tweejarige hbo-studie Bedrijfskunde en agribusiness met de richting Ondernemerschap en met de richting Management, Beleid & Buitenruimte. Op woensdag 15 april is er een informatieavond op het Clusius College aan de Blauwe Berg in Hoorn.

Partners

De deeltijdstudie richt zich op mbo-ers (niveau 4) met minimaal twee jaar werkervaring. Het Clusius College werkt met deze deeltijdstudies samen met de Hogeschool CAH Vilentum in Dronten. De studies worden uitgevoerd met als partners de gemeente Hoorn en de AgriTech Campus, onderdeel van Greenport Noord-Holland Noord.

Koppositie regio

Wethouder Onderwijs Samir Bashara: “De agribusiness is een belangrijke economische groeisector in Noord-Holland Noord. De grootste wereldspelers op het gebied van zaadveredeling zitten in onze regio en Noord-Holland Noord is het grootste bollenproductiegebied van Nederland. Onze agrarische sector ontwikkelt zich in hoog tempo en is state-of-the-art, net als ons agri-(mbo)onderwijs. Om deze koppositie vast te houden, neemt het belang van dat onderwijs verder toe.  We zijn dan ook blij dat het Clusius College deze hbo-studies in Hoorn wil starten, en daarbij nauw samenwerkt met de AgriTechCampus.” Deze tweejarige hbo-studies worden elders in het land goed gewaardeerd, maar geïnteresseerden moeten nu naar Dronten om ze te kunnen volgen.

Informatieavond HBO-studies

De twee aangeboden studies in Hoorn zijn de HBO-studie Ondernemerschap, voor studenten met agrarisch ondernemen als passie en met een aantal jaren werkervaring die nog een aanvullende studie overwegen. De andere HBO-studie is Management Beleid en Buitenruimte. Voor studenten die  nu werkzaam zijn als voorman of opzichter of leiding geven aan een team hoveniers. Meer informatie wordt op woensdag 15 april van 18.30 tot 20.00 uur gegeven tijdens de informatieavond van Clusius College Blauwe Berg 3 in Hoorn.


To Top