Westfriesland

Hessing BV uit Zwaagdijk neemt Van Gorp Greenfood over

Hessing_ZwaagdijkZWAAGDIJK – De Nederlandse vers-onderneming Hessing Supervers heeft met wederzijdse instemming Van Gorp Greenfood overgenomen. Als onderdeel van de overeenkomst neemt Hessing ook Dutchgrowers over, een teeltbedrijf voor ijsbergsla. Over de hoogte van het overnamebedrag doen beide partijen geen mededelingen.

Van Gorp Greenfood is gevestigd in Belfeld, gemeente Venlo en levert vers gesneden sla en groenten voornamelijk aan de foodservice markt. De jaaromzet van Van Gorp Greenfood bedraagt ongeveer 23 miljoen euro. Er werken circa 175 medewerkers die na de overname in dienst blijven van de onderneming. Het bestaande management blijft leiding geven aan het bedrijf dat als zelfstandige dochteronderneming onderdeel wordt van Hessing BV en haar werkmaatschappijen. De ondernemingsraden van beide bedrijven staan volledig achter de overname.

Van toeleveranciers wordt immers onderscheidend vermogen verwacht.

Vooraanstaande rol

De overname van Van Gorp Greenfood en Dutchgrowers biedt Hessing een uitstekende gelegenheid haar positie verder te verstevigen in het foodservice segment, een segment waarin Hessing al heel actief is. “Maar de supermarkt- en out-of-homewereld is en blijft volop in beweging. Door in beide werelden te acteren, kunnen we makkelijk innovaties van het ene kanaal naar het andere doorzetten. Van toeleveranciers wordt immers onderscheidend vermogen verwacht. Vanzelfsprekend moeten wij – als volwaardige partner van onze klanten – voldoen aan steeds hogere eisen op het gebied van professionaliteit en kostprijsleiderschap. Precies daarom is schaalgrootte in de markt van dagvers gesneden groente en fruit essentieel”, aldus Frank Hessing, directeur van Hessing Supervers.

Goede match

Van Gorp Greenfood en Hessing vormen een goede match in de ogen van beide directies. Frank Hessing: “Deze stap leidt naar een meer gebalanceerde klantenportfolio voor beide organisaties en zal de gezamenlijke inkoopkracht alsmede de operationele executie verbeteren. Van Gorp staat bekend als een excellente verwerker van onder andere ijsbergsla, tomaten en komkommers. Daarnaast investeren beide bedrijven in duurzame teelt en verwerking van groenten – met name ijsbergsla – waarbij een minimum aan kunstmest, water en bestrijdingsmiddelen wordt gebruikt.”

Hessing Supervers

Familiebedrijf Hessing is met een jaaromzet van zo’n 200 miljoen euro en een afzet van ongeveer 250 miljoen verpakkingen per jaar één van de grootste verwerkers van vers gesneden groente en fruit, verse maaltijdsalades en verse sappen in Nederland. Er werken circa 1.250 mensen bij Hessing, vanuit vijf productielocaties. De onderneming beschikt eveneens over een eigen transporttak. De versproducten worden geleverd aan verschillende supermarktketens in Nederland, Duitsland, Denemarken en België en aan de Europese foodservice industrie. Voor Hessing is er maar één belofte die telt: elk product van Hessing moet lekker, gezond en vers zijn. Nee, supervers!

To Top