Westfriesland

‘Hoorn heeft de lekkerste koffie van Noord Holland’

Foto: Alex Gitzels/WestfrieslandinBedrijf.nl

HOORN – Grand Cafe Turf is op een 24-ste plaats geëindigd in de nieuwe Koffietest van het AD. Daarmee is het tevens de hoogste scorende locatie in Noord Holland.  De lekkerste koffie uit de test is te halen in Rotterdam bij Hoofdkantoor, die met een 10 een uitmuntende koffie moet schenken.

Het rapportcijfers voor Turf is een 8 waarbij de zandbak in de zaak als bijzonder wordt aangemerkt door de tester. “Een zandbak in de zaak waarin het kleine grut zich prima vermaakt, terwijl hun (groot)ouders aan de koffie zitten. Zo is het hier wel even uit te houden.”

Temperatuurmeten

Eigenaar George Wevers was al verrast dat zij bezocht zouden worden voor deze test, blijkbaar had iemand hen hiervoor aangemeld. Dat de koffie tester in de zaak waren werd al snel duidelijk. “Ik zag die mensen de temperatuur meten van de koffie en dan ga je toch vragen wat is hier aan de hand. Toen zeiden ze dat ze voor de koffietest bezig waren. En als je dan later te horen krijgt dat je een hoge positie hebt is dat fantastisch nieuws.”

De score is volgens Wever een combinatie van de koffie, ambiance maar ook de bediening. “We kregen al wel vaker complimenten van klanten maar nu zo’n bevestiging van het panel is helemaal leuk!,” aldus een trotse eigenaar. De koffietesters zijn twee keer langs geweest.  De eerste keer voor een eerste test en een tweede bezoek voor het bepalen van de top positie op de lijst. Een derde bezoek is alleen voor de top10 weggelegd.

Feestdag

De klanten weten volgens Wever afgelopen zaterdag de zaak al goed te vinden. Niet iedereen leest het AD, toch gaat het snel in de rondte via Facebook. “Met alle felicitaties voelt het wel een beetje als een feestdag.”

Promotie

“We gaan er nog wel wat extra aandacht aan besteden, want het is wel leuk om je trots naar buiten te brengen. We gaan daar dus zeker wat promotie omheen maken. Wij weten het nu, maar iedereen moet het weten.” Ook is Wever trots dat de lekkerste koffie van Noord Holland in Hoorn is. “Wij zijn trots, maar vinden ook dat het leuk is dat Hoorn de lekkerste koffie van Noord Holland in de stad heeft.”

Interview

Luister hier naar het interview met Turf eigenaar George Wever uit het radioprogramma Westfriesland in Bedrijf op Radio Hoorn.

‘Hoorn heeft de lekkerste koffie van Noord Holland’

To Top