Westfriesland

Incotec in Enkhuizen voor 155 miljoen naar Croda

November 2014 samenwerkingsverband Incotec en Zen-Noh

ENKHUIZEN – De Nederlandse Incotec Group uit Enkhuizen, een onafhankelijke innovatieve zaadverbeteraar zal worden overgenomen door Croda International Plc. Croda kondigt aan dat het alle aandelen van Incotec overneemt voor een totaalbedrag van € 155.000.000 (£ 109m), inclusief schuldenlast. Ondersteund door verdere investeringen van Croda zal Incotec haar onafhankelijke identiteit in de markt behouden en daarnaast profiteren van de gebundelde krachten op het gebied van Research en Development en wereldwijde verkoop.

Incotec is ontstaan in 1968, eerst als onderdeel van zaadbedrijf Royal Sluis, maar al snel verder gegaan als zelfstandig bedrijf. Bij Incotec werken ruim 500 mensen verdeeld over 13 landen en 12 productielocaties. Douwe Zijp, Chief Executive van Incotec: “We begonnen eerder dit jaar met een zoektocht naar een nieuwe partner en aandeelhouder en we zijn zeer blij deze in Croda gevonden te hebben. Croda is een partner met wie we onze onafhankelijke positie in de zaadwereld behouden en die ons kan helpen in onze verdere ontwikkeling. Samen blijven we focussen op een cultuur waarin we klantgerichte en duurzame innovatie stimuleren. We zijn enthousiast over onze gezamenlijke toekomst als onderdeel van de Croda Group.

“Incotec is een zeldzame troef in een hoogwaardige en snelgroeiende nichemarkt. Incotec heeft een ervaren management team, nauwe relaties met klanten, een drive voor innovatie, gedifferentieerde leidende technologieën en geografische vertegenwoordiging die bij ons past. Samen met ons eigen Crop Care bedrijf vormt Incotec een sterk en uniek platform voor toekomstige groei. Wij geloven dat onze gezamenlijke innovatieve kracht, gecombineerd met onze marketing expertise en ons wereldwijde verkoopbereik, ons in staat stellen om, nu en in de toekomst, beter aan de behoeften van onze klanten tegemoet te komen,” aldus Steve Foots, Chief Executive van Croda.

Life Sciences

Croda is de naam achter de high performance ingrediënten en technologieën in een aantal van de grootste, meest succesvolle industriële en consumentenmerken in de wereld. Croda is opgericht in 1925 en is nu een FTSE 250 bedrijf, met meer dan 3600 werknemers in 30 landen. Het bedrijf maakt, produceert en verkoopt speciality chemicals in vier marktsectoren: Personal Care, Life Sciences, waaronder Crop Care en Health Care, Performance Technologies en Industrial Chemicals.

Zaadverbetering

Zaadverbetering is geïdentificeerd als een van de belangrijkste marktkansen voor Croda ’s Crop Care bedrijf, dat zich op dit moment bezighoudt met de productie van hulpstoffen en formuleringsmiddelen voor de gewasbeschermingsindustrie. Incotec is gespecialiseerd in zaadtechnologie en kent zowel de werking van zaden als de zaadmarkt door en door. Met de expertise van Incotec in zaadtechnologie, krijgen klanten een bredere portfolio van nieuwe oplossingen aangeboden.

About Croda

Croda is the name behind the high performance ingredients and technologies in some of the biggest, most successful brands in the world: creating, making and selling speciality chemicals that are relied on by industries and consumers everywhere. With more than 4,000 employees working in over 30 countries, Croda focuses on developing and delivering a wide range of practical solutions to its customers across nine markets. Within Crop Care, Croda produce high performance adjuvants and formulation aids for the crop protection industry. Its unique formulation expertise helps crop protection customers get the best performance out of their active ingredients, enabling farmers to get the best yields for their crops.


To Top