Westfriesland

IS Group Purmerend overgenomen door KPN

Kantoor IS Group in Purmerend

Kantoor IS Group in Purmerend

PURMEREND/AMSTERDAM – KPN neemt managed hosting en cloud dienstverlener IS Group over. Partijen zijn overeengekomen dat alle aandelen van IS Group in handen komen van KPN. De overname past binnen de strategie van KPN om zijn positie op de snelgroeiende Nederlandse cloud computing markt verder te versterken. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.

Omzet

IS Group had in 2014 een groepsomzet van circa 25 miljoen euro en bedient zowel rechtstreeks als via haar partner kanaal bedrijven met shared en managed cloud computing, virtuele desktop- en connectiviteitsoplossingen. Naast autonome groei is het bedrijf actief met het overnemen en integreren van branchegenoten om versneld schaal te realiseren in de consoliderende markt voor cloud computing. Sinds 2005 realiseerde IS Group meer dan 10 acquisities waaronder NXS.

 De directie en het personeel van IS Group blijven bij deze provider in dienst.

Structuur

Met de acquisitie van IS Group versterkt KPN zijn positie in de snel groeiende Nederlandse markt voor cloud computing. Al eerder nam KPN ook Argeweb over. IS Group heeft bereik van circa 30.000 zakelijke klanten. De directie en het personeel van IS Group blijven bij deze provider in dienst. De structuur en de strategie van de onderneming blijven ongewijzigd. Zowel KPN als IS Group hechten grote waarde aan het behoud van de cultuur en flexibiliteit van de serviceprovider.

Jan Willem des Tombe, CEO van IS Group: “Wij zien de markt voor cloud computing en IT-services zich in hoog tempo ontwikkelen. Door het marktbereik van KPN te combineren met de kennis en diensten van IS Group, kunnen we onze vooraanstaande positie in deze markt nog verder uitbouwen. Dit biedt vele voordelen voor onze klanten, partners en medewerkers.”

Frank van der Post, CCO van KPN: “Onze zakelijke klanten vragen in toenemende mate om cloud diensten die hun groei ondersteunen. Samen met IS Group kunnen wij onze klanten beter helpen met de overstap naar de cloud. De combinatie kan toepassingen leveren waardoor onze klanten efficiënter en flexibeler kunnen werken, en schaalbaarheid kunnen benutten.”

Tekst via IS Group Blog


To Top