Westfriesland

Leontien van Moorsel promoot Wervershoofer spelt

Wervershoofer_spelt

Foto via Facebook/BakkerijSwart

WERVERSHOOF – Zaterdag 9 mei tussen 13.00 uur en 14.30 uur is Leontien van Moorsel te gast bij Bakkerij Swart in Wervershoof. De bekende voormalige wielrenster komt in Wervershoof om het Wervershoofer spelt onder de aandacht te brengen.

Geheel lokaal

Wervershoofer spelt is een volkorenbrood van de graansoort spelt, welke geteeld is bij Roel Bakker langs de Vokkoomenweg. Daarna wordt het graan gemalen op molen “De Hoop” in Wervershoof en bij Bakkerij Swart op traditionele wijze gebakken op de ovenvloer. Dat noemt men een sterk staaltje duurzaam ondernemen.

Foto via ambachtelijkebakkerij.nu

Foto via ambachtelijkebakkerij.nu

Leotien van Moorsel

Leontien van Moorsel heeft zich tijdens haar wielerloopbaan veel bezig gehouden met voeding en is in het verlengde hiervan ambassadeur geworden van de ambachtelijke bakkerij. “Zij kan U daarom haarfijn uitleggen wat zo goed is aan ons Wervershoofer spelt brood,” aldus de aankondiging op de Facebookpagina van Winkelend Wervershoof. Daarop staat ook de opmerking, “het is natuurlijk niet verboden om even een fotootje te schieten van Leontien.” Dat u het weet.


To Top