Westfriesland

Meer EU geld voor verdere Westfriese innovatie

geld_euro's_munten (Medium)HAARLEM – D66 wil de weg naar Europees geld voor innovatie begaanbaar maken. Vrijdag bezochten Europarlementariër Gerben-Jan Gebrandy en kandidaat-Statenlid Hendrik Boland Westfriesland. Volgens D66 naar aanleiding van de noodkreet van innovatieve bedrijven.

In Westfriesland zijn veel mooie bedrijven die met hun innovaties al wereldspelers zijn of kunnen worden. Met name veel start-ups en MKB bedrijven. Een volgende stap is voor deze bedrijven vaak te groot. “Er is er niet voldoende kapitaal beschikbaar voor hen en de ontwikkeling dreigt stil te vallen. D66 pleit voor meer banen en stimulering van innovatie,” stel Gerben-Jan Gebrandy, ” Daarom pakken we de noodkreet van deze innovatieve bedrijven op.”

Crowdfunding

Voor de economie en werkgelegenheid in Westfriesland zijn de bestaande bedrijven van heel groot belang. Door te innoveren zijn deze bedrijven succesvol in hun sector en kunnen succesvol blijven. Volgens D66 zouden Europese subsidies en crowdfunding een oplossing kunnen bieden, maar de spelregels van het Europese Kansen voor West II programma blijken vaak te ingewikkeld voor MKB bedrijven.

“Het gaat met name om bedrijven uit het cluster agribusiness en het cluster health, met soms interessante cross-overs zoals gezonde voeding uit Westfriesland in het Westfriesgasthuis” aldus Hendrik Boland, “de provincie zou moeten helpen met crowdfunding, kennisuitwisseling en faciliteren van innovatieve bedrijven.”


To Top