Westfriesland

Nieuw Avontuur in RAW jeans en Eventures

Patrick Avontuur tijdens 'Avontuur met Hermans'

Patrick Avontuur tijdens ‘Avontuur met Hermans’

HOORN – Ondernemer Patrick Avontuur kan maar moeilijk stil zitten. Zeker als het op ondernemen aangaat. Door de verkoop van 60% van zijn aandelen in zijn bedrijf Avontuur Themavormgevers uit Wijdenes heeft hij tijd en middelen gevonden om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Een G-Star RAW winkel in Almere en hij wordt voor 1/3 eigenaar van Fletcha Events uit Hem.

Al 26 jaar is en blijft hij nog actief met zijn bedrijf Avontuur Themavormgevers. “Het is en blijft mijn ziel en zaligheid, maar ik wilde meer dingen doen dan kerst.” De laatste jaren zag Avontuur steeds meer leuke andere activiteiten: “Maar daar heb je wel tijd en geld voor nodig. En dat heb ik nu een beetje gekregen. Dit geeft mij net voldoende ruimte om andere dingen te ondernemen.”

RAW jeans

RAW_AlmereVoor G-Star RAW gaat Patrick Avontuur in winkelcentrum Citymall Almere als franchisenemer aan de slag. “We hebben daar één van de toplocaties. Het is heel mooi glazen hoekpand en dus een mooie zichtlocatie.”  De rol als franchisenemer is nieuw voor Avontuur: “Ik moet het spelletje spelen volgens de regels van het merk. En tot nu toe vind ik hun regels wel leuk.” Het merk G-Star spreek Avontuur aan op gebied van creativiteit en innovatie.

Deze stap geeft hem nu ook een kijkje aan de andere kant van winkelstraat versiering. Toch zal Avontuur zijn bedrijf in Wijdenes niet vergeten. “Ik ga natuurlijk in het bestuur van de winkeliersvereniging zitten.” Doelend op een mogelijke klant voor zijn bedrijf. Op 21 maart moet de winkel haar deuren gaan openen.

G-star_750x305

Fletcha Eventures

logo-fletcha-events-horzPer 1 januari 2015 is Patrick Avontuur voor 1/3 aandeelhouder geworden in Fletcha Eventures (voorheen Fletcha Events). De beide oprichters Michiel Beemster en Arjen Ott hadden Avontuur gevraagd om het bedrijf een stap verder te helpen. “En die uitnodiging heb ik graag aanvaard.” Fletcha Events bekend van Miss Westfriesland verkiezing, Helden van Westfrieslan en is sinds kort de organisator van Fashion Outlet Enkhuizen.

Evenementen zijn niet nieuw voor Avontuur. Al eerder organiseerde hij diverse events en was daarbij ook vaak creatief betrokken door de versiering en verlichting daarvan. In deze nieuwe samenwerking zal hij zijn kennis, wat extra kapitaal en zijn netwerk inbrengen. “De huidige concepten die ook succes zijn gebleken kunnen ook via mijn netwerk van centrummanagers elders in het land wellicht een succes worden.

Ook nieuwe concepten worden zeker niet uitgesloten. “Wij zit vol van ideeën dat lijkt eerder een bedreiging dan een kans,” aldus Avontuur met een glimlach, duidelijk aangevend dat hij zijn creatieve geest een nieuwe impuls kan geven. “We zijn druk bezig met een leuk project, maar daar kan ik nu helaas nog niks over zeggen.” Dat moeten we dan maar afwachten. Eén ding is zeker het zal vast een creatief project worden waar hij zijn tanden in zal gaan zetten.

Interview 7 feb 2015

Luister hier naar het interview met Patrick Avontuur in de uitzending van Westfriesland in Bedrijf van 7 februari 2015 uitgezonden op Radio Hoorn.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/190233375″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Interview Patrick Avontuur (29-09-2012)

Patrick Avontuur begon na zijn Havo opleiding al snel zijn eigen bedrijf. In eerste instantie vooral in thema decoratie maar besloot rond 2008 om zich te gaan focussen op sfeer verlichting. Een markt die met de opkomst van LED ook minder economisch gevoelig was. Iedereen wil toch einde van het jaar weer een kerstgevoel beleven met mooie sfeerverlichting in de straten. In deel 1 meer over de groei van het bedrijf.

Naast themavormgeving is Patrick Avontuur ook  actief in andere bedrijven. Flex&Famous is gestart om de pool van medewerkers rondom de drukke periode van snelle op- en afbouw aan te kunnen. Maar waarom dan ook niet inzetten voor andere bedrijven. Soulmates Interactive is zijn bedrijf met veelal interactieve verlichting bij tv producties. Grote LED walls, oplichtende tribunes icm stemkastjes worden daar ontwikkeld. Wat voor type ondernemer is hij eigenlijk? Luister naar deel twee van het interview.

To Top