Westfriesland

Nieuwe Oefenpraktijk Mensendieck in Spanbroek

Anne-Carina-Kraaijo-MensendieckSPANBROEK – Fit en ontspannen zijn en lekker in je vel zitten? Dat willen we allemaal wel. Bij sommigen gaat dat niet vanzelf. Mensen die hier hulp bij kunnen gebruiken, kunnen vanaf 1 april terecht in de nieuwe praktijk van Anne-Carina Kraaijo in Spanbroek. Als Oefentherapeut Mensendieck weet ze precies hoe je door houding- en bewegingsoefeningen je lichaam weer in balans kunt brengen.

Anne-Carina Kraaijo rondde twee jaar geleden de studie Oefentherapie Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam af. Haar afstudeerstage doorliep ze in Nicaragua, waarna ze op Curaçao als assistent therapeut bij het beroemde instituut voor dolfijntherapie aan de slag ging. Terug in Nederland kwam ze terecht bij een paramedische sportpraktijk en nam ze acht maanden de honneurs van een collega waar. Zo deed Kraaijo een schat aan ervaring op die haar nu, bij de start van haar eigen praktijk, goed van pas komt.

Voordeel

De nieuwe praktijk is gevestigd in Sportschool Fit & Relax in Spanbroek. “Oefentherapie Mensendieck is een mooie aanvulling op de disciplines die hier al zijn”, vertelt Kraaijo. “Want behalve voor sportieve activiteiten, kun je hier ook terecht voor psychosociale hulpverlening, kruidengeneeskunde, osteopathie, massage, pedicure en sport- en voedingsadvies. Het voordeel van de sportschool is dat we gebruik kunnen maken van de sportruimtes en de aanwezige materialen, zoals oefenballen en gewichten. Echt super handig.”

Bewegen

Oefentherapie Mensendieck wat is dat eigenlijk? Kraaijo legt het uit: “Een oefentherapeut Mensendieck kijkt naar lichaamshouding en manier van bewegen. Wat gebeurt er als je staat, zit, loopt, bukt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten worden teveel belast? Een oefentherapeut kijkt niet alleen naar de klachten, maar neemt het hele lichaam onder de loep. Vaak hebben mensen slechte gewoontes en houdingen aangeleerd die uiteindelijk tot klachten leiden. Door bepaalde oefeningen te doen – liggend, staand en zittend – leren mensen heel eenvoudig om weer een goede houding aan te nemen en op de juiste manier te bewegen. Op die manier raken ze van hun klachten af en komt hun lichaam weer in balans.”

Tal van kwalen

Niet alleen mensen met rug-, schouder- en nekklachten kunnen bij Kraaijo terecht. Tal van kwalen en ziektebeelden kunnen met Oefentherapie Mensendieck worden behandeld. Kraaijo: “Denk aan klachten als stress en hoofdpijn. Ook mensen die bijvoorbeeld lijden aan Parkinson, Alzheimer of reumatische aandoeningen kunnen veel baat hebben bij Mensendieck. Hetzelfde geldt voor kinderen met verschillende vormen van autisme, ADHD of problemen met de motorische ontwikkeling.”

Meer info

De praktijk Oefentherapie Mensendieck van Anne-Carina Kraaijo is te vinden op de Spanbroekerweg 157 in Spanbroek. Kijk voor meer info op www.ackraaijo.nl


To Top