Westfriesland

‘Omzet was te kort om het personeel te betalen’ [+audio]

werkaandewinkel_FacebookHOORN – Donderdagavond in de uitzending van Werk aan de Winkel was er aandacht voor ondernemer Frank Eggerding, al 21 jaar actief in Hoorn. De omzet in zijn lunchroom La Marquis loopt terug en daarbij volgt ook een scheiding met zijn vrouw waarmee hij de zaak als VOF had. In het programma van BNN geven ervaren ondernemers Olcay Gulsen (mode) en Frank de Ruwe (reclame) tips aan Frank.

frankeggers_koningpannekoekHet programma laat een beeld zien van een ondernemer die echt met zijn handen in het haar zit. Eggerding: “Het komt regelmatig voor dat de omzet te kort is om het personeel te betalen.” Stoppen is voor hem geen keuze. “Als ik hier de deur moet sluiten, dan is het met mij ook over.” De laatste verbouwing was 11 jaar geleden en ook het personeelsbezetting is gekrompen van elf in de hoogtij dagen naar nu een maximale bezetting van twee inclusief hijzelf.

Het programma geeft een inkijkje in het hoofd van deze ondernemer en laat zien dat veranderen moeilijk is. Toch maakt hij samen met de experts van Lunchroom La Marquis een fris nieuwe concept: Koning Pannenkoek. “Hier wordt ik heel erg blij van,” aldus Frank Eggerding. “Maar gaan de mensen op 12 uur een pannenkoek eten?”

Een programma dat laat zien dat ondernemen keuzes maken is en doen waar je blij van wordt. In totaal hebben ruim 561.000 mensen het programma gisteren gezien.

Bekijk hier de gehele uitzending van Werk aan de Winkel van 23 april 2015

Radio

Zaterdag 25 april was Frank Eggerding voor een telefonisch interview in de uitzending van Westfriesland in Bedrijf. “Ja dit is ongekend wat hier gebeurd. De dag na de uitzending liep ik naar buiten en werd toegezwaaid en duim omhoog! Ik heb het verschrikkelijk druk.” Luister hier het gehele interview.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/202920908″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]


To Top