Westfriesland

Oude Veiling in Zwaag is klaar voor de toekomst

revitalisering_oudeveiling

De toast na het doorknippen van het lintje. Op de achtergrond een van de panden die een face lift hebben gekregen. Foto: Alex Gitzels

ZWAAG – Maandagmiddag werd de voltooiing van de laatste fase van de revitalisering van de Oude Veiling feestelijk gevierd. De Baron een van de panden die opgeknapt is met geld van het Beeldkwaliteitsfonds werd symbolisch feestelijk geopend. Alien Alders, directeur van Berend Botje mocht het lintje doorknippen. Zij heeft volgens de betrokkenen als persoon veel voor de Oude Veiling betekend.

Enkele Provinciale staten leden waren maandag ook bij de feestelijkheden aanwezig. Zij maakten een rondreis door Noord Holland. “Leuk dat jullie er ook zijn, dan zien jullie wat er met het geld uit Noord Holland gebeurd ,” sprak gedeputeerde Jaap Bond de aanwezige Statenleden toe.

Felicitatie ondernemers

Jaap Bond eindigde zijn toespraak dat hij de plaatselijke ondernemers op de Oude Veiling wilde bedanken, complimenteren en toch vooral ook te feliciteren met wat zij gezamenlijk bereikt hebben met deze revitalisering. “We hebben er in Westfriesland weer een prachtig mooi bedrijventerrein bij dat klaar is voor de toekomst. ”

Revitalisering

De gemeente Hoorn is na de positieve ervaring met de revitalisering van Hoorn 80 in 2009 begonnen met plannen om ook de bedrijventerrein de Oude Veiling een opknapbeurt te geven. In deze periode ondergaat dit oudste bedrijventerrein van Hoorn een grondige opknapbeurt. Het terrein moet nu weer voldoen aan alle eisen van deze tijd, krijgt een betere uitstraling en kan weer jaren mee.

Verbeteringen

Een aantal zaken buiten de gebouwen zijn ook opgepakt. Zo is er een betere beveiliging en cameratoezicht t.b.v. criminaliteitsbestrijding, is er glasvezelkabel aangelegd en zijn er verbeteringen in de openbare ruimte ook voor wat betreft parkeren en doorstroming. Ook zijn delen van het terrein opnieuw bestraat, is led-verlichting aangebracht en zijn er meer groenvoorzieningen.

‘Nog nooit geweest’

Ook de bijna afzwaaiende burgemeester Van Veldhuizen was bij de feestelijk handelingen aanwezig. “Toch leuk dat je 12 jaar burgemeester mag zijn, dan toch nog op plaatsen komt waar je nog nooit geweest bent.  Ik vind alle bedrijventerreinen in Hoorn mooi, maar deze krijgt een apart plekje.  Ik kan mijn neutraliteit als burgemeester in mijn laatste weken toch wel opzeggen. Ik zie de raadsvragen met vertrouwen tegemoet.”

HIRB en revitalisering

Deze revitalisering is mede mogelijk gemaakt door gelden beschikbaar gesteld door “Herstructurering bedrijventerreinen (HIRB)’ van de provincie Noord Holland. Binnen deze gelden is 1.4 miljoen euro vrijgemaakt voor Beeldkwaliteitsfonds Bedrijventerreinen West-Friesland. Onder revitalisering wordt in de HIRB verstaan: “Revitalisering: forse integrale verbetering van het terrein, waarbij naast ingrepen gericht op de uitstraling van het terrein (facelift) eveneens aandacht is voor het vernieuwen van de bestaande ondergrondse en bovengrondse infrastructuur en het oplossen van knelpunten zoals parkeerproblematiek, uitbreidingsruimte van bedrijven en dergelijke.”

Foto’s en interviews

Bekijk hier meer foto’s van deze bijeenkomst en de feestelijkheden op onze Facebook pagina. Zaterdag tussen 17.00-18.00 uur op Radio Hoorn in het ondernemersprogramma Westfriesland in Bedrijf een interview met Nelleke Huisman namens HOC Hoorn en Douwe Kampstra voorzitter VVe gebouw de Oude Veiling.


To Top