Westfriesland

Supermarkt Deen schuift een winkeltje op in Huesmolen

Brandsen Schoen & Sleutel service verhuisd drie panden.

Brandsen Schoen & Sleutel service verhuisd drie panden.

HOORN – De vestiging van supermarktketen Deen in de Huesmolen wordt binnenkort uitgebreid. Huesmolen 5, het adres van Brandsen schoen & sleutel Service wordt bij de winkel getrokken. Bransen verhuisd naar het oude pand waar Banketbakkerij Tap-Halsema jarenlang in zat. Een verhuizing drie panden naar links, nog geen 10 meter van de huidige voordeur.

De vestiging van de supermarktketen was de afgelopen weken al kort verbouwd. Na de plofkraak op de ING pinautomaat en de schade in de winkel is deze pinautomaat verwijderd en ook aan de winkel toegevoegd. Naar verluid zal door de nieuwe uitbreiding een slijterij toegevoegd worden aan het winkelaanbod. Op dit moment verkoopt de vestiging alleen zwak alcoholische dranken.

Leegstand

Het oude pand van Banketbakkerij Tap-Halsema wordt nu van binnen verbouwd zodat Brandsen er binnenkort met zijn schoen en sleutel service kan gaan openen. Hiermee krijgt dit pand ook weer een invulling. Het stond sinds eind augustus 2014 leeg. Vanaf eind augustus krijgt ook de oude vestiging van Foto Huesmolen een nieuwe huurder. Anita’s Fashion & Style opent dan een winkel voor heren en dameskleding.

De nieuwe vestiging kondigd zich aan op de posters.

De nieuwe vestiging kondigt zich aan op de posters.

Uitdagingen: Vershoek en postkantoor

De opwaardering van winkelcentrum de Huesmolen heeft ook zijn eindresultaat bijna bereikt. De grachten zijn gedempt en de rode loper, de nieuwe rode bestrating ligt er alweer enige tijd. Afgelopen weken zijn daar de straatmeubels als banken, een speeltoestel en diverse plantenbakken aan toegevoegd. Rest nu alleen nog de leegstand bij de vershoek waar ooit ook Bouchier Sport gevestigd was en een oplossing voor het postkantoor. Plannen voor een nieuwe invulling zijn er wel, een akkoord over de verkoopprijs nog niet.

Invulling van de locatie van het Postkantoor Huesmolen. Afbeelding Facebook/ Erna Steenhuis

Een mogelijke vulling van de locatie van het Postkantoor Huesmolen. Afbeelding Facebook/ Erna Steenhuis


To Top