Radio

Uitzending van 12 december 2015: Vitasys, Wet datalek en naamkaping

uitleg Wet Datalek, Jan Kramer (l) en Andre Hundman (r)

In aflevering 178 van het ondernemersprogramma op Radio Hoorn, Westfriesland in Bedrijf; Het programma met zakelijk •nieuws • interviews en dé agenda.

Op 1 januari 2016 gaat de meldplicht datalekken in. Deze meldplicht houdt in dat zowel bedrijven als overheden direct een melding moeten doen bij het College bescherming persoonsgegevens (CBP) zodra zij een ernstig datalek hebben. Doe je dat niet, dan kans op een flinke boete. Hierover een uitgebreid gesprek met Andre Hundman van Vitasys en Jan Kramer functionaris gegevensbescherming.

Rond 17.30 uur weer tijd voor het Westfries Ondernemersnieuws weekoverzicht met daarin het zakelijk nieuws uit Westfriesland en meer informatie over het Westfries Ondernemersgala. Dit wordt gevolgd door een activiteitenoverzicht voor zakelijk Westfriesland.

Elke week een ondernemerscolumn. Deze week de column van Dolf Kloosterziel actief voor MKB Nederland. Zijn dromen voor de kerst en het ondernemen.

Tot slot een interview met advocaat Colin Burger. Aanleiding is een dansschool die zag dat zijn bedrijfsnaam geclaimd was op internet door een concullega. Wanneer is naamkaping illegaal? Over domeinnamen, maar ook handelsnamen op Facebook.

Uitzending van 12 december 2015: Vitasys, Wet datalek en naamkaping
To Top