Westfriesland

Veldboer Eenhoorn omarmt Kaap Hoorn 400 dranken

DSC_1209-1 (Medium)

HOORN – Veldboer Eenhoorn organiseerde eind maart een presentatie bijeenkomst van de nieuwe Kaap Hoorn 400 dranken binnen haar assortiment. De leverancier van horecabenodigdheden toonde daar aan diverse Hoornse horecaondernemers het nieuwe Kaap Hoorn 400 bier, de speciale Chileense wijnen en een rumlikeur in een fraaie Kaap Hoorn 400 kruik.

Kaap Hoorn 400 bier

De presentatie vond plaats bij Sportcentrum de Vredehof, niet geheel toevallig de thuisbasis van brouwerij Hoornse Hop waar onder andere het Kaap Hoorn 400 bier wordt gebrouwen. Een helder bier op basis van het oergraan spelt. De brouwerij levert het bier zowel in kratten met flesjes van 30 cl als in fusten van 20 liter. Brouwer George Gregoire: “Het idee was om met Kaap Hoorn 400 een stoer bier te maken en spelt is stoer op dit moment en een ingrediënt uit de tijd van de VOC.” Hoewel het bier brouwen geen dagelijkse bezigheid is voor Gregoir schaalt hij toch op als de vraag dat noodzakelijk maakt. Naast Gregoir zijn ook Christiaan Mulder (Huis Verloren) en Rob de Boer (’t Fust) betrokken bij dit Kaap Hoorn 400 bier.

Kaap Hoorn wijn

De Kaap Hoorn wijn werd deze middag ook gepresenteerd aan de horecaondernemers. Het kan natuurlijk niet anders zijn dan een Chileense wijn, het land waar Kaap Hoorn op het zuidelijkste puntje ligt. De witte wijn is een chardonnay en de rode wijn een cabernet sauvignon. De flessen zijn voorzien van Kaap Hoorn 400 logo en smaakte volgens de horecaondernemers  erg goed.

Tanje Philipse-Blom (L) vertelt over de Kaap Hoorn 400 likeur, Sjaak Karsten (R) kijkt toe.

Tanje Philipse-Blom (L) vertelt over de Kaap Hoorn 400 likeur, Sjaak Karsten (R) kijkt toe.

Kaap Hoorn rumlikeur

Als laatste nieuwe drank presenteerde Tanja Philipse-Blom van Schermer Wijnkoper en Distillateur een rumlikeur in een speciale Kaap Hoorn 400 kruik. Deze likeur bevat specerijen met citrus en in eigen huis door Schermer ontwikkeld. Op de kruik is het verhaal van Schouten en Le Maire te lezen in zowel het Nederland en in het Engels. Volgens Philipse leent deze likeur zich goed als ingrediënt in toetjes of als borrel na het eten. Rob Tool van Hotel de Magneet ziet kansen om deze likeur te verkopen aan toeristen in zijn hotel. Naast dit assortiment aan dranken heeft Veldboer Eenhoorn ook een speciaal Kaap Hoorn 400 placemat gemaakt voor de Hoornse horeca.

Interview

Wij spraken na afloop van de presentatie met Sjaak Karsten van Veldboer Eenhoorn, George Gregoire en Tanja Philipse-Blom. Over de totstandkoming van dit assortiment en hoe deze verkrijgbaar is.

To Top