Westfriesland

Verbouwen Koekenbier mag na 15 jaar juridische strijd

Foto via www.grill-restaurant-koekenbier.nl

Foto via www.grill-restaurant-koekenbier.nl

MEDEMBLIK – Na 15 jaar strijd hebben vader en dochter Koekenbier nu groen licht om hun restaurant in het Koningin Emmapark te mogen gaan verbouwen. Vrijdag deed de Raad van State uitspraak in deze zaak die was aangespannen door omwonenden van Restaurant Koekenbier. De Raad van State heeft alle bezwaren van de omwonenden van tafel geveegd en de gemeente Medemblik en Koekenbier in het gelijk gesteld meldt Medemblik Actueel op haar website.

De omwonenden waren tegen de uitbreiding omdat zij bang zijn voor ernstig geluidsoverlast en  kozen voor de gang naar de Raad van State. Koekenbier verdedigde zich door te melden dat het vooral een restaurant is met een beperkte mogelijkheid om te overnachten. En dat van een partycentrum of discotheek helemaal geen sprake is. Wel kunnen er gewoon feestjes worden gehouden bijvoorbeeld voor een huwelijk of een andere reden.

De Raad ziet op deze locatie voldoende behoefte aan een dergelijke horecagelegenheid vanwege de ligging in het Koningin Emmapark. Indien Koekenbier zich houd aan de geluidsnormen en geluidsoverlast beperkt ziet de Raad geen probleem. Dit betekend dat er maximaal 100 mensen op het terras mogen en dat tijdens feesten de ramen en deuren gesloten dienen te zijn. Een minimale isolatiewaarde van 43 dB(A) in de scheidingsmuur moet voldoende zijn om binnen de geluidsnormen te blijven.

Nu de vergunning definitief is geworden mag Koekenbier gaan verbouwen en het restaurant gedeelte verder gaan uitbreiden. Op de eerste verdieping komen hotelkamers en ook wordt het terras verder uitgebreid.

To Top