Westfriesland

‘Verhuurder werkt hard aan vervanging Blokker Grote Beer’

Vestiging van Blokker in Winkelcentrum de Groet Beer. Foto ia OnsWestfriesland.nl

Vestiging van Blokker in Winkelcentrum de Groet Beer. Foto via OnsWestfriesland.nl

HOORN – Het is zaterdagmiddag rond 16.00 uur over het aantal bezoekers heeft men niet te klagen. Zowel bij Keurslager Marc de Meijer, de tabakszaak als ook bij de bloemist staan klanten voor de balie. Ook bij de vestiging van Blokker lopen enkele klanten in de winkel met een winkelmandje. Maar sinds afgelopen week is het zeker dat de vestiging van Blokker het winkelcentrum de Grote Beer gaat verlaten. De verwachting is dat de winkelketen 1 juli gestopt met de winkel. Maar wat betekend dit voor het Winkelcentrum De Grote Beer. Een rondgang bij de ondernemers.

Veel ondernemers hebben het nieuws van het vertrek van Blokker uit de media vernomen en hebben nog geen idee wat dit voor het winkelcentrum gaat betekenen. De Schaar, de kledingreparatie en stomerij had deze zaterdag haar laatste dag. Per 1 maart 2015 zijn zij gesloten. Bij de tabakszaak wist één van de deeltijd medewerkers het nieuws nog niet. Allen vinden het jammer dat de Blokker weggaat en wachten af wat er voor terug gaat komen.

Lobby voor vervanging

Slager Marc de Meijer is net een half jaar geleden actief als keurslager in het winkelcentrum.”Dat de Blokker weggaat vinden wij heel jammer voor het winkelcentrum en voor de meiden die daar al jaren werken.” De Meijer heeft de afgelopen dagen contact gehad met de verhuurder Ton Vlaar, directeur ONRO BV en de eigenaar van het vastgoed van de Grote Beer. “Door de verhuurder wordt er gigantisch goed gelobbyd om een goede vervanging voor te krijgen.” Volgens De Meijer zijn er wat dingen die ‘hangen’, maar exact weet hij het ook nog niet. “Er wordt hard gewerkt om leegstand te voorkomen, en ik zie dat positief tegemoet.”

Goed winkelaanbod

In deze tijden moet je soms ook realistisch zijn. Wat nu als er tot 1 januari 2016 geen nieuwe invulling komt? “Ik hoop het niet, maar ik denk zelf dat het voor het aantal klanten wel meevalt.” Slager Marc de Meijer ziet het nog wel positief in dus. “We hebben evengoed wel een leuk winkelaanbod met een Bristol, Dekamarkt, wij zelf, de groenteboer, de bakker, een bloemist en het kruidvat niet te vergeten. Er zijn dus nog genoeg redenen om naar de Grote Waal te komen.. en blijf dat ook vooral doen zou ik zeggen!”

Interview Marc de Meijer

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/193816912″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Bron: Dit artikel is gemaakt in samenwerking met partnerwebsite voor Dagelijk nieuws uit Westfriesland, OnsWestfriesland.nl


To Top