Westfriesland

Voormalig CEO Albert Heijn beoogd CEO Action

Vestiging van Action in Overmere België

Internationale groei Action; Vestiging van Action in Overmere België

ZWAAGDIJK-OOST – De Raad van Commissarissen van Action heeft bekendgemaakt dat zij voornemens is om Sander van der Laan (1968) te benoemen als CEO. De benoeming volgt op het besluit van Ronald van der Mark om per 31 december 2015 als CEO terug te treden. “Sander zal met ingang van 1 oktober in dienst treden en per 1 januari 2016 de verantwoordelijkheden van Ronald als CEO overnemen,” aldus het bericht van Action. De benoeming is onder voorbehoud van advies van de ondernemingsraad.

Sander van der Laan

Sander van der Laan heeft jarenlange ervaring als retailer en marketeer, zowel nationaal als internationaal en heeft uitgebreide ervaring in het managen van winkelorganisaties. In 1990 startte hij zijn carrière bij SCA, het voormalige Mӧlnlycke Tissue Netherlands, en vervulde vanaf 1993 verschillende marketing & sales functies bij Unilever. In 1998 trad hij in dienst bij Ahold. Hier heeft hij diverse directieposities bekleed, waaronder CEO Giant Carlisle (USA), COO Ahold Europa en CEO Albert Heijn.

 ‘ervaring als retailer’

Adrian Bellamy, voorzitter Raad van Commissarissen (RvC) Action: “Action heeft wederom een goed jaar met sterke groei, mede dankzij de opening van vele nieuwe winkels. Wij zijn Ronald zeer erkentelijk voor zijn succesvolle bijdrage aan de internationale groei van Action en respecteren zijn besluit om Action te verlaten. De RvC is ervan overtuigd dat Sander met zijn kennis en ervaring als retailer en een uitstekende visie op consumententrends, van grote toegevoegde waarde zal zijn voor Action. Met zijn trackrecord en pragmatische aanpak is hij uitstekend in staat om als CEO de internationale expansie van Action, met waardering voor het DNA van de onderneming, succesvol voort te zetten.”

Moment van vertrek

Ronald van der Mark: ”De afgelopen vier jaar heb ik als CEO met enorm veel plezier de internationale ambities van Action mede mogen realiseren. Het gaat goed met Action en de groeiverwachtingen zijn uitstekend. Onze focus is en blijft gericht op verdere internationale expansie en nog deze maand openen we onze eerste winkel in Luxemburg. Ik heb besloten dat nu voor mij het juiste moment is om mijn vertrek aan te kondigen en na te denken over de volgende stap in mijn carrière, zowel binnen, maar ook zeker buiten het bedrijfsleven. Ik ben er trots op dat ik heb kunnen bijdragen aan het succes. Ik heb grote waardering voor alle collega’s, de RvC en onze aandeelhouder 3i.”

Nieuwe directie 2016

De directie van Action zal per 1 januari 2016 bestaan uit Sander van der Laan (CEO), Frederik Lotz (CFO), Hajir Hajji (Operations Director) en Simon Hathway (Commercial Director).

 

Action

Action is sinds 1993 uitgegroeid tot één van Nederlands meest toonaangevende en succesvolste retailers met een unieke winkelformule en een focus op internationale expansie. Ronald van der Mark is sinds 2011 als CEO verantwoordelijk voor de uitrol van deze internationale groeistrategie. Als snelgroeiende internationale non-food discounter heeft Action meer dan 570 winkels in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland en ruim 25.000 medewerkers.


To Top