Westfriesland

‘WESTFRIES DIVERS inspireert ondernemers’

westfriesdivers2015
HOOGKARSPEL – Donderdag 29 oktober 2015 van 13:00-18:30 vindt voor de eerste keer het evenement WESTFRIES DIVERS plaats: een inspirerende middag voor Westfriese ondernemers over duurzame innovatie.

Na het plenaire gedeelte in de Laurentiuskerk in Hoogkarspel beginnen de subsessies in diverse andere gebouwen in Hoogkarspel. Hier kunt u deelnemen aan lezingen over verduurzaming van gebouwen, crowdfunding, duurzame afvalverwerking, zeewierteelt of duurzaam en innovatief ondernemen. Er zijn interactieve workshops over leiderschap en duurzaam inkopen, of u gaat op bedrijfsbezoek bij een innoverend bedrijf.

VIPS

Johan Remkes, Commissaris van de Koning in Noord-Holland, zal het evenement openen waarna het woord zal worden gegeven aan Bernard Wientjes en Peter Ros. Ooit startte Bernard Wientjes als ondernemer, en maakte daarna naam bij diverse werkgevers- en ondernemersorganisaties. Sinds 2014 bekleedt hij de leerstoel ‘Ondernemerschap en leiderschap’ bij de Universiteit van Utrecht en deze middag deelt hij zijn ervaringen met ons.

Peter Ros is een deskundige op het gebied van netwerkmarketing en geeft u inzichten in sociaal-maatschappelijke impact van de technische ontwikkelingen, die u wellicht kunnen bijdragen in een vruchtbare toekomst.

Tickets

Wilt u deze dag bijwonen? Tickets zijn slechts 35 euro tot 15 september (daarna 45 euro) en te verkrijgen via www.westfries-divers.nl of via onze agenda. Vergeet daarbij niet om uw voorkeur voor de subsessies op te geven!

Organisatie

De organisatie van WESTFRIES DIVERS is in handen van JCI Het Grootslag en Drechterland Mondiaal. JCI Het Grootslag is een non-profit netwerkorganisatie voor ondernemende mensen tot 40 jaar. Drechterland Mondiaal is een stichting uit de gemeente Drechterland die inwoners en bedrijven activeert en bewustwording creëert op het gebied van ontwikkelingsproblematiek, millenniumdoelen en duurzaam en verantwoord leven en ondernemen.

Programma

• Ontmoet één van de meest ervaren en enthousiaste drone specialisten van Nederland: Ran Hendriks. Wat kunnen drones allemaal en wat voor impact gaat dit hebben op de samenleving?
• Luister naar Douwe Faber over het verduurzamen van (bestaande) gebouwen.
• Tim Aarts, founder van hetluktons.nl, vertelt over crowdfunding. Hoe worden projecten minder afhankelijk van vaste donateurs?
• Van afval en reststoffen naar nieuwe toepassingen. Laat u door Peter Bleeker aanzetten om te denken in alternatieven, nieuwe oplossingen en samenwerking.
• Maak kennis met Koen van Swam van Stichting Noordzeeboerderij en laat u meenemen in de onderwaterwereld: het duurzaam telen van zeewier op de Noordzee ten behoeve van food, feed en als groen grondstof voor cosmetica en medicijnen.
• U bent als ondernemer enthousiast, maar hoe krijgt u uw medewerkers mee in uw ideeën? Erika Schenk, CiEP-coach, kan u en uw medewerkers begeleiden en motiveren naar werken aan bovengemiddelde prestaties, werken met nieuwe energie en meer meetbaar resultaat.
• Ervaringsdeskundige op het gebied van duurzaam en innovatief ondernemerschap is Johan Wempe. Hij neemt u mee in zijn beelden rondom economische verduurzaming.
• Alexander Grit, inspirator en docent, nodigt u uit op een enthousiaste manier routes te verkennen die ontstaan na het omarmen van een nieuwe gevonden idee. Routes die leiden tot anders denken.

Workshops

• Laat u inspireren tijdens de workshop ‘Innoveren kun je leren’ door Erwin Witteveen, schrijver van o.a. de boeken Easycratie (2010) en Nooit Af (2015).
• Woon de workshop bij van Nadie Winde, MVO manager bij foodservicebedrijf Bidvest Deli XL, over ‘Duurzaam inkopen’
• Tijdens de workshop ‘De duurzame kracht van het stokje’ van Wouter Hakhoff leert u meer over non-verbaal leiderschap.

Bedrijfsbezoeken

Neemt u liever een kijkje in de keuken? Kies dan voor een bezoek aan Enza Zaden of Agriport.


To Top