Westfriesland

Wethouder Hoorn verdedigt reclamebelasting bij Omroep Max

wethouder_tap_omroepMaxHOORN – Wethouder Ben Tap verdedigde voor de camera van Omroep Max de reclamebelasting zoals de gemeente Hoorn deze int. Per m2 reclame op het pand betaalt men een bedrag aan reclamebelasting. Het programma Hallo Nederland onderzocht de reclamebelasting in Nederland naar aanleiding van de wens van Detailhandel Nederland om alle vormen van reclamebelasting af te schaffen.

In de tv reportage komen de eigenaren van Simon Levelt en CartridgeCity aan het woord. Frans van Gulik (Simon Levelt) heeft om kosten te besparen veel teksten van zijn ramen afgehaald. Femke Jacobs (CartridgeCity): “Wij betalen nu 940 euro, nadat wij al een heleboel hebben weggehaald. Daarvoor moet ik heel wat cartridges voor verkopen.”

‘op verzoek van ondernemers’

Wethouder Ben Tap verdedigde het innen van de reclamebelasting door Hoorn: “De reclamebelasting is eigenlijk een heffing die wordt geheven op verzoek van ondernemers zelf. Zij mogen beschikken over de gelden en bepalen de verdeling van die gelden.” Jacobs kan zich als ondernemer niet vinden in deze argumenten. “Je moet lid zijn van een ondernemersvereniging om invloed uit te oefenen waaraan het wordt uitgegeven. Dat lidmaatschap kost mij ook weer 200 euro.”

Sinterklaas intocht

“Ik ben ervan overtuigd dat alle ondernemers in Hoorn profijt hebben van de activiteiten die van deze gelden worden georganiseerd,” aldus wethouder Tap. Wiljan Loomans vult namens het Hoorns Ondernemers Federatie aan: “Wat zouden we moeten als we deze gelden niet meer kregen? Dan zou er geen sinterklaas intocht meer zijn, dan zou er geen evenementen zijn, geen feestverlichting meer zijn.”

Detailhandel Nederland kijkt nu naar Den Haag om hierover voor de ondernemers een uitspraak te doen.
Video: http://www.npo.nl/tijd-voor-max-hallo-nederland/

Interview Aad Steur

Onlangs kwam ondernemer Aad Steur in het nieuws. Hij weigerde de reclamebelasting voor de reclame op zijn garagebedrijf te betalen. Hij liet het voor de rechter voorkomen. Luister hier naar het interview met deze ondernemer en zijn mening over de reclamebelasting.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/186864171″ params=”color=ff5500″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

To Top