Westfriesland

Zevenhuis aangesloten op N23 Westfrisiaweg

Ben Tap opent de weg naar N23 Peter van Asselt Guido Scholtens

Ben Tap opent de weg naar N23. Ook op de foto Peter van Asselt en Guido Scholtens. Foto Marcel Rob

HOORN – Op 6 mei 2015 is bedrijventerrein Zevenhuis door wethouder Ben Tap aangesloten op de N23. Vanaf 8 mei kunnen automobilisten gebruik maken van deze weg. Met deze verbinding is het eerste stuk asfalt gelegd voor de verbetering van de N23 Westfrisiaweg.

Het zal even wennen zijn voor de inwoners van Zwaagdijk die altijd via de Rijweg bij de stoplichten de N23 Westfrisiaweg oprijden. Voortaan slaat verkeer eerder al af en rijdt het over het gloednieuwe bedrijventerrein Zevenhuis over de Jan Tinbergenweg om daar op de N23 Westfrisiaweg te komen. Eind 2017 zullen alle werkzaamheden rond de verbetering van de N23 Westfrisiaweg gereed zijn.

Jan Tinbergenweg

Jan Tinbergen was een Nederlandse econoom en natuurkundige. Hij was de eerste die de ‘Nobelprijs voor de Economie’ kreeg uitgereikt. Hij was één van de grondleggers van de econometrie en de eerste directeur van het Centraal Planbureau.

‘We zijn ontsloten’

Guido Scholtens, bestuurder Zevenhuis B.V. is blij met deze ontsluiting. “We zijn ontsloten! Via deze weg zullen vele ondernemers een bijdrage leveren aan de Westfriese economie. Moso International B.V. is al volop bezig met de bouw op Zevenhuis. Een tankstation op deze plek kan niet uitblijven, evenals flexibele units voor startende ondernemers. Het is voor Hoorn en de regio een fantastische ontwikkeling dat ondernemers hier kunnen blijven groeien en ook iets nieuws kunnen beginnen en bouwen.”

Omleiding Rijweg

Over enkele weken wordt deze nieuwe aansluiting als omleiding gebruik om vanaf de dorpsstraat in Zwaag door te rijden via de Strip naar Zwaagdijk. De rijweg wordt dan voor lange tijd afgesloten (via partnerwebsite OnsWestfriesland) en gereed gemaakt voor de nieuwe situatie van de N23 Westfrisiaweg waarbij de rijweg over de nieuwe 4-baansweg gaat.


To Top