Westfriesland

Aanbesteding privatisering camping Broekerhaven gestart

Foto Camping Broekerhaven

BOVENKARSPEL – De nationale openbare aanbesteding voor de exploitatie, het beheer en onderhoud van camping Broekerhaven in Bovenkarspel is gestart. Alle informatie is beschikbaar op www.tenderned.nl via de tab ‘aankondigingen’. De offerte om deel te nemen aan de inschrijving moet voor 6 september 2016 binnen zijn.

Privatisering

De gemeente Stede Broec is eigenaar van camping Broekerhaven in Bovenkarspel. De exploitatie, het beheer en onderhoud zijn op dit moment gemeentelijke taken. De gemeenteraad heeft besloten om de exploitatie, het beheer en het klein en groot onderhoud van de camping inclusief alle rechten en plichten over te dragen aan een private partij.

Locatie aan Markermeer

De camping ligt aan het Markermeer, met vrij uitzicht over het water. De locatie heeft toeristische potentie, maar is verouderd. Op het terrein is plek voor 130 plaatsen. Circa 90 plaatsen zijn verhuurd als seizoensplaatsen. De rest is beschikbaar voor losse kampeerders. Op het terrein staat één trekkershut met veranda en zicht op het Markermeer. Ook het terrein voor dagrecreatie, Badhuis Broekerhaven, is onderdeel van de camping. Dit deel bestaat uit het strand, een ligweide en speelvoorzieningen.

Bereikbaarheid

De camping is uitstekend bereikbaar. Het terrein is direct aangesloten op de provinciale weg (N506), die een directe verbinding vormt tussen de plaatsen Hoorn en Enkhuizen. Vlakbij het terrein ligt een fiets en voetgangerstunnel onder de N506. De camping is hiermee ook bereikbaar voor het langzame verkeer.

Vragen en inlichtingen

Alle informatie is te vinden op www.tenderned.nl. Heeft u vragen dan kunt u tot en met 23 augustus 2016 een mail sturen naar inkoop@sed-wf.nl. Via TenderNed ontvangt u antwoord van de gemeente.


To Top