Westfriesland

Award Duurzame Ondernemer Medemblik 2016: Duurzame distributie

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik is op zoek naar ondernemers in de logistiek. Zij hebben vaak veel geïnvesteerd in het verminderen van het grondstofverbruik en de uitstoot van fijnstof en CO2. Duurzaam Medemblik zoekt de verhalen van ondernemers die samen met de distributieketen werken aan toekomstgerichte logistiek.

Bedrijven die de emissieuitstoot verminderen, aan duurzame innovatie doen en bijvoorbeeld energieneutrale bedrijfsvoering vormgeven, kunnen zich melden. Deze voorbeelden wil de gemeente delen met andere ondernemers en de inwoners om te laten zien wat er op dit gebied al gebeurt. En ook als inspiratie wat er allemaal mogelijk is. De consumenten en de bedrijven die met zo’n ondernemer in zee gaan, doen daarmee ook mee met het verduurzamen van de verpakkingen en de bezorging.

Oproep

Wilt u kans maken op de Award Duurzame Ondernemer Medemblik van dit jaar? Laat de gemeente weten hoe duurzaam uw distributie is. Geef op de volgende onderwerpen aan wat uw bedrijf doet (eventueel samen met partners):

  1. Duurzame bedrijfsvoering (o.a. data, slimme ICT oplossing, meten en rapporteren)
  2. Duurzaam vervoer (soort voertuigen, soort brandstof, beladingsgraad)
  3. Duurzaam gedrag medewerkers (energiezuinig rijden e.d.)
  4. Duurzame opwekking (wekt u ook zelf energie op of compenseert u fossiele energie)

Meld u aan

De antwoorden op deze vragen stuurt u naar voor 1 december naar Miranda.laan@medemblik.nl. Voeg een foto toe om uw duurzame distributie te illustreren, deze foto wordt de gemeente gebruikt voor de publicatie van uw verhaal.

Alle kleine stappen tellen mee, niet alleen de grote stappen. Alle inzendingen dingen automatisch mee naar de Award Duurzame Ondernemer Medemblik 2016. De gemeente neemt contact op en publiceert in overleg de aanpak als goed praktijkvoorbeeld.


To Top