Begin 2017 ook pand van buren erbij
Westfriesland

Begin 2017 breidt Hydro West uit met naastgelegen pand

Begin 2017 ook pand van buren erbij

ZWAAG – Het gaat goed met Hydro West uit Zwaag. Zo goed dat het bedrijf gaat uitbreiden en het pand van de buurman begin 2017 erbij gaat betrekken. “Met deze extra m2 kunnen wij onze groei en plannen doorzetten,” aldus eigenaar Winfred Wester. Een actieve ondernemer. Voor het maken van een afspraak was zijn eerste vraag in het telefoongesprek of wij belden over Hovocubo. Hij was net die dag ervoor benoemd tot voorzitter van deze Hoornse zaalvoetbalclub.

Omdat de huidige buurman, Flexicomfort te kennen gaf dat hij gaat verhuizen bracht dat Wester de kans om verder uit te breiden. “Voorraad vraagt plaats, maar zorgt wel dat wij altijd snel kunnen leveren. Die service past bij ons bedrijf.” De voorraad bestaat onder andere uit pompjes en stangen die in bulk ingekocht worden vanuit Italië.

Hydro West

Als 15-jarige jongen was hij begonnen te werken bij Jan Breider, bekend van de grasmaaiers, die hem uitleende aan Thoma in Westwoud. Naast beregening hadden zij ook een kleine afdeling hydrauliek. Dit sprak Wester wel aan en is daar blijven werken. Vanuit de werkplaats naar kantoor. Daar voelde hij dat er meer mogelijk was, maar binnen het bedrijf bleek dit niet wenselijk. “Toen ben ik met behulp van anderen zelf een bedrijf te starten.” Vanuit een hoekje in een schuur in Oosterblokker is het bedrijf daarna sinds 1 januari 1996 verder gaan groeien.

Inmiddels is het bedrijf actief in hydrauliek uitgegroeid naar 14 medewerkers. “Een van onze specialiteiten is het maken van de containers voor gok attracties op de kermis. Door oliedruk wordt de attractie omhoog geduwd. Ook de zijkleppen worden met een afstandbediening en via zuigstangen hydraulisch geopend en gesloten.” Een project waar Wester erg trots op is, is de finishwagen van de Giro.

De gehele finishwagen wordt terug gevouwen tot een vrachtwagen trailer.

De gehele finishwagen wordt terug gevouwen tot een vrachtwagen trailer.

Den Helder Hydraulics

Sinds 1 januari 2016 heeft Hydro West ook een vestiging in Den Helder. “Ik heb een medewerker erbij gekregen die daar woont en kent daar alle mensen en weet hoe alles werkt.” Deze vestiging specialiseert zich op de Offshore markt en certificeert onder andere slangen. “Alles wat richting de booreilanden gaat moet betrouwbaar zijn en wij hebben daarvoor test apparatuur gekocht. De eerste vier maanden was het nog naamsbekendheid opbouwen, ” vervolgt Wester, “maar nu begint het aardig uit te dijen. Ik heb daar nog steeds heel veel vertrouwen in.”

Ambitie

De ambitie van Winfred Wester is het neerzetten van een goed fundament voor de toekomst van het bedrijf. Dat kan door de verruiming van het pand. Het verkopen aan een investeerder wil hij bewust niet. “Die hebben geen binding met je personeel en klanten.” Voor zijn opvolging, Winfred Wester is 53 jaar, heeft zijn zoon bedankt, maar binnen het bedrijf is een werknemer bereid gevonden om het bedrijf later over te nemen.

Uitdaging

Voor de toekomst ziet Wester nog een grote uitdaging, goed personeel. “Er zijn bijna geen technische mensen meer.” Om de techniek toch zichtbaar te maken heeft hij gastles gegeven op het Clusius College. “Kijken of je toch een prikkel kunt achterlaten.” Wij zijn altijd op zoek naar goed personeel en mensen met interesse in de techniek.

Interview

Zaterdag 1 oktober 2016 was Winfred Wester te gast in het ondernemersprogramma Westfriesland in Bedrijf op Radio Hoorn. Daarin in twee delen het verhaal van Hydro West. In het eerste deel over de eerste aanraking met hydrauliek en waarin zijn hydrauliek wordt toegepast.

In het tweede deel over zijn link met Italië, zijn ambitie, opvolging en zorg dat technisch personeel schaars is.

Begin 2017 breidt Hydro West uit met naastgelegen pand
To Top