Westfriesland

Brexit zorgt voor drukke ochtend bij Barcelona Valuta Experts

ZWAAGDIJK-OOST – Gisteravond ging Rob Beemster van Barcelona Valuta Experts nog uit van een ‘Remain’ maar het nieuws deze ochtend dat de ‘Brexit’ heeft gewonnen heeft hem ook verrast. Zijn bedrijf helpt ondernemers die internationaal handelen hoe zij valuta risico’s kunnen beperken.

“Ik heb vanochtend vroeg nog nooit zoveel klanten gesproken,” zegt Rob Beemster. Klanten zoeken allemaal naar informatie hoe deze uitslag de huidige en toekomstige handel gaat beïnvloeden.”

Gevolgen Brexit

In de weken voor het referendum leek de kans op een Brexit nog ver weg.  Toch was Beemster druk bezig met voorbereidingen van de diverse opties van de uitslag. “Ik heb mijn klanten geadviseerd het risico af te bouwen en zo min mogelijk posities open te houden.” Dit houdt in dat toekomstige ontvangsten van facturen in ponden nu al worden afgedekt. “Je handelt dan met de kennis die je nu hebt, de toekomst is zeker nu moeilijk te voorspellen. Diverse valuta’s laten grote koersschommelingen zien of kunnen nog een grote sprong maken.”

barcelona_valuta_experts_02

Voorzichtigheid

Toch zien zijn klanten geen reden om de handel met het Verenigd Koninkrijk te gaan stoppen. Beemster: “Het is nu vooral voorzichtigheid geboden en om geen grote en zware beslissingen te nemen.”

Speculanten

Voor koers speculanten ziet hij nu een groot risico. “100% in- en uitstappen uit koersen is nu niets anders dan alles op rood of zwart spelen in het casino.”

Uitgebreid interview

Zaterdagmiddag in het ondernemersprogramma Westfriesland in Bedrijf tussen 17.00-18.00 uur op Radio Hoorn een uitgebreid interview met Rob Beemster over het handelen in valuta’s en de gevolgen voor Brexit voor het ondernemen.

Brexit zorgt voor drukke ochtend bij Barcelona Valuta Experts

To Top