Westfriesland

Cees Tip nieuwe bestuurder woningcorporatie Intermaris

Foto linkedinprofiel Cees Tip

HOORN – Cees Tip (45) is de nieuwe directeur-bestuurder van Intermaris. Eerder deze maand is hij door de Raad van Commissarissen benoemd. Vanaf januari 2017 geeft Tip leiding aan de woningcorporatie Intermaris.

Intermaris biedt voor de huurders van meer dan 17.000 sociale huurwoningen betaalbare woningen en een aangename woonomgeving in Hoorn, Purmerend en Waterland. Na een zorgvuldige overdracht gaat de huidige directeur-bestuurder Martin Hoiting begin 2017 met pensioen. Hij werkte 19 jaar als directeur-bestuurder bij Intermaris.

Vertrouwen, verbinden en samenwerken

Dieric Elders, voorzitter van de Raad van Commissarissen, is verheugd met zijn komst: “Een stevige directeur-bestuurder, die bevlogen en betrokken optrekt met de organisatie, de huurders, gemeenten en alle belangrijke samenwerkingspartners. Vertrouwen, verbinden en samenwerken zijn de kernwoorden voor de toekomst. Niet de organisatie zelf staat centraal, maar de omgeving. Het gaat erom hoe Intermaris samen met huurders en stakeholders goede invulling blijft geven aan de volkshuisvestelijke opgave. Met de benoeming van Cees Tip als directeur-bestuurder, is een belangrijke stap gezet voor de borging hiervan.”

Achtergrond

Elders: “Cees Tip heeft een rijke staat van dienst. Momenteel is hij directeur Stedelijke Ontwikkeling bij de gemeente Zaanstad. Daar is hij verantwoordelijk voor de ruimtelijke en economische ontwikkeling van de stad en het beheer van de openbare ruimte. Hiervoor was hij werkzaam in andere functies bij de gemeente Zaanstad en bij het Ministerie van Defensie.”

Directieteam

De komst van Cees Tip maakt het directieteam compleet, samen met Han Leurink en Judith Korse als sectordirecteuren Wonen/Vastgoed en Finance. De Raad van Commissarissen ziet uit naar een goede samenwerking. Want de passie voor de sociale volkshuisvesting en het kunnen blijven bieden van betaalbare sociale huurwoningen, dat is waar het om draait.

 

To Top